Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Crăciunul și crucea, interzise

 
Crăciunul și crucea, interzise
  • 28 Dec 2014
  • 4143
Acest lucru se întâmplă în China:

Guvernul din Wenzhou, provincie din estul Chinei, a interzis orice eveniment care are legătură cu Crăciunul(...). O circulară a fost trimisă tuturor instituțiilor din orașele provinciei de către responsabilul cu educația din guvernului local prin care se cere în mod expres ca în școli să se celebreze sărbătorile tradiționale chinezești, cum ar fi solstițiul de iarnă, și nu Crăciunul, catalogat ca fiind o "tradiție occidentală". (...)

În alte părți ale țării, cum ar fi Universitatea din Xi`an, capitala provinciei Shaanxi, studenții sunt obligați de mai mulți ani, să se uite la un documentar despre Confucius în Ajunul Crăciunului. Orice student care ar părăsi sala este sancționat.

Mai mult decât atât, o campanie de demolare a crucilor și a bisericilor condusă  de guvernul chinez în provincia Zhejiang, sud-estul țării, se extinde. Mai multe sute de cruci au fost deja distruse.

Potrivit "Asociației China Aid", distrugerea începe să se răspândească şi în alte provincii. Doar în Zhejiang, 426 de cruci au fost distruse în luna noiembrie, conform rapoartelor agenției de știri catolice AsiaNews.

La Dingqiao, au avut loc ciocniri între reprezentanții Oficiului pentru Afaceri Religioase însoţiţi de muncitorii însărcinaţi cu demontarea crucii și credincioși locali, care incearcau sa-i oprească. Enoriașii au fost răniți în ciocniri, unii dintre ei fiind spitalizaţi. (...)

În provincia Henan, distrugerea unei cruci la 18 decembrie, a fost scena unei lupte crâncene. Autoritățile locale au confiscat terenul aparținând bisericii iar preotul a fost arestat. Acesta din urmă a fost condamnat la 12 ani de închisoare.

Traducere: ACCSursa:lesalonbeige.blogs.com