Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mesajul Papei la Sfânta Liturghie pentru inaugurarea Vieții Consacrate

 
Mesajul Papei la Sfânta Liturghie pentru inaugurarea Vieții Consacrate
  • 30 Noi 2014
  • 3920

La începutul Sfintei Liturghii, celebrată duminică, 30 noiembrie 2014, în bazilica Sfântul Petru cu ocazia inaugurării Anului Vieții Consacrate, participanții au ascultat Mesajul special trimis de Papa Francisc.

”Dragi surori și dragi frați consacrați,

Cu mare bucurie mă adresez vouă cu această ocazie atât de semnificativă, cum este Celebrarea Euharistică de început al Anului Vieții Consacrate. Am dorit foarte mult să fiu prezent personal în mijlocul vostru, după cum v-am asigurat, dar voința lui Dumnezeu a dispus altfel.

Convocând acest An al Vieții Consacrate, la 50 de ani de la promulgarea decretului conciliar «Perfectae caritatis» despre reînnoirea vieții consacrate, am vrut mai întâi de toate să propun din nou întregii Biserici frumusețea și valoarea prețioasă a acestei forme particulare de a-l urma pe Cristos, reprezentată de voi toți care v-ați hotărât să renunțați la toate ca să-l imitați pe Cristos mai îndeaproape prin profesiunea sfaturilor evanghelice. Printr-o multitudine de inițiative care vor fi puse în practică în lunile următoare aici, la Roma, ca și în orice parte a lumii, mărturia voastră luminoasă de viață va fi ca o candelă așezată în candelabru pentru a dărui lumină și căldură întregului popor al lui Dumnezeu.

Vă reînnoiesc, așadar, celor care sunteți aici prezenți, îndemnul stăruitor pe care l-am adresat în urmă cu un an superiorilor generali: Treziți omenirea! Luminați-o prin mărturia voastră profetică și contra curentului! Cum veți reuși să puneți în practică acest îndemn nu doar pe durata acestui an special dedicat vouă ci întotdeauna? Vă prezint trei cuvinte programatice.

Fiind bucuroși. Arătați tuturor că a-l urma pe Cristos și a pune în practică Evanghelia sa copleșește inima voastră de fericire. Molipsiți-i cu această bucurie pe cei care se apropie de voi și atunci foarte mulți vă vor întreba care este motivul bucuriei și vor simți dorința să împartă cu voi aventura voastră evanghelică splendidă și entuziasmantă.

Fiind curajoși. Cel care se simte iubit de Domnul știe să-și pună în El toată încrederea. Așa au făcut fondatorii și fondatoarele voastre, deschizând noi căi de slujire a Împărăției lui Dumnezeu. Prin puterea Duhului Sfânt care vă însoțește, mergeți pe drumurile omenirii și arătați puterea înnoitoare a Evangheliei, care dacă este pusă în practică, săvârșește și astăzi minuni și poate da răspunsuri la toate interogativele omului.

Fiind femei și oameni de comuniune, bine înrădăcinați în comuniunea personală cu Dumnezeu, pe care l-ați ales ca «porro unum» al existenței voastre. Fiți constructori neobosiți de fraternitate, practicând mai întâi de toate între voi legea evanghelică a iubirii reciproce și apoi cu toți oamenii, mai ales față de cei mai săraci. Arătați că fraternitatea universală nu este o utopie ci visul însuși al lui Isus pentru întreaga omenire.

Dragi consacrate și dragi consacrați, vă mulțumesc pentru că ați venit astăzi să începeți în mod solemn Anul Vieții Consacrate. Îi mulțumesc și cardinalului João Braz de Aviz, prefectul Congregației pentru Institutele de Viață Consacrată și Societățile de Viață Apostolică, cel care prezidează Euharistia în numele meu. Tot la fel vreau să-mi exprim gratitudinea mea față de mons. José Rodriguez Carballo și de toți membrii departamentului care cu generozitate lucrează pentru buna reușită a evenimentelor prevăzute în acest An al Vieții Consacrate.

În timp ce încredințez Anul Vieții Consacrate, care începe astăzi, Fecioarei Maria, Fiica preaiubită a Tatălui, împodobită de Duhul Sfânt cu toate darurile harului, vă însoțesc cu rugăciunea mea și împart cu bucurie asupra voastră, aici prezenți, binecuvântarea mea apostolică”.Sursa:ro.radiovaticana.va