Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Parlamentul European a adoptat o rezoluție în sprijinul Asiei Bibi

 
Parlamentul European a adoptat o rezoluție în sprijinul Asiei Bibi
  • 30 Noi 2014
  • 4318
Cu o mare majoritate Parlamentul European a adoptat pe 27 noiembrie 2014 o rezoluție inițiată de Rachida Dati şi Michèle Alliot-Marie, în sprijinul Asiei Bibi.

Rezoluția condamnă legile privind blasfemia în Pakistan, reamintind numeroasele situații din Pakistan unde multe femei şi mulţi bărbații au murit pur și simplu pentru că erau creștini ori fie pentru că au sărit în sprijinul libertăţii religioase a creștinilor.

Asia Bibi a devenit, fără voia ei, simbolul a peste 150 de milioane de creștini care sunt persecutați în prezent în lume.

„Responsabilitatea noastră în Parlamentului European şi a instituțiilor europene în general este de a apăra libertatea religioasă, indiferent care ar fi acea religie. Dar noi avem un rol deosebit în apărarea creștinilor persecutați. Papa Francisc, ne-a reamintit îmtr-un mod foarte întemeiat acest lucru marțea trecută. Istoria noastră comună, profunda noastră identitate, se înrădăcinează, cel puțin în parte, în creștinism.

Am insistat asupra acestui punct în timpul unei dezbateri în hemiciclul de la Strasbourg. Regret profund atitudinea Comisiei Europene, care nu pare să înţeleagă urgența cu care trebuie să ne angajăm pentru apărarea Asiei Bibi și a tuturor creștinilor care mor din păcate uneori într-o "tăcerea rușinoasă cu complicitatea multora"după cum a spus, pe bună dreptate, Papa Francisc.

În faţa barbariei din cauza căreia suferă Asia Bibi, foarte mulți creștini din Pakistan și din alte părți ale lumii, rămân ferm mobilizată pentru a-i apăra"
, declară Rachida Dati, parlamentar european, pe situl său personal.

Traducere: ACCSursa:lesalonbeige.blogs.com