Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Doi bărbați și o tânără au vandalizat o biserică

 
Doi bărbați și o tânără au vandalizat o biserică
  • 14 Noi 2014
  • 3707
La Sable-sur-Sarthe (Franța), doi bărbați și o tânără au vandalizat biserica. Mândri de gestul lor, și-au împărtășit fotografiile pe rețelele de socializare.

În acele fotografii, vedem un bărbat în picioare înconjurat de sticle de bere. Celelalte două persoane sunt surprinse distrându-se de această scenă. Până aici, nimic deosebit. Însă acele fotografii au fost făcute... în biserica Sable-sur-Sarthe. Acel bărbat s-a pozat în picioare pe masa sfântului altar, înconjurat de sticle goale de bere.

Incidentul, raportat de ziarele Sud-Vest și Maine Libre, a șocat enoriașii și locuitorii orașului. Maine Libre spune că în unele fotografii sunt surprinse chiar "acțiuni deplasate care au avut loc în cadrul bisericii."

După ce fotografiile au fost reperate pe Facebook, poliția și primarul orașului s-au alertat. Preotul este șocat: "Aceste acte blasfemiatoare au provocat o mare tristețe și o emoție puternică în cadrul comunității parohiale. Respectul religiei și a lăcașurilor de cult este vital în orice societate. Aceste acte sunt ofensatoare și vătămătoare pentru catolicii din Sable și contrare valorilor republicane ale respectului pentru toate religiile care onorează țara noastră. Ar fi păcat să ne vedem obligați  să închidem biserica privând astfel credincioșii și necredincioșii de un loc primitor, de rugăciune și pace", a declarat preotul pentru Maine Libre.

Traducere: ACC


Sursa:www.valeursactuelles.com