Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pelerinajul Misiunii Greco-Catolice Române din Paris la Lourdes

 
Pelerinajul Misiunii Greco-Catolice Române din Paris la Lourdes
  • 22 Apr 2013
  • 6712

În perioada 19-21 aprilie 2013, sub semnul Anului Credinței, Misiunea Greco-Catolică Română din Paris a organizat un pelerinaj la Sanctuarul Maicii Domnului de la Lourdes, intitulat: ”Fericită ești tu care ai crezut”.

Acest pelerinaj al comunității greco-catolice de la Paris a devenit o tradiție, fiind ințiat în urmă cu mai bine de 10 ani de Preasfinția Sa Claudiu, pe atunci păstorul comunității.

Pe lângă popasul de rugăciune la grota de la Massabielle, locul apariției Maicii Domnului, programul pelerinajului a cuprins participarea la diferitele devoțiuni celebrate în Sanctuar,  dar și vizita casei natale a Sfintei Bernadeta. În dimineața zilei de sâmbătă 20 aprilie 2013, după Dumnezeiasca Liturghie, pr. Cristian Crișan, parohul Parohiei „Sf. Gheorghe”, a celebrat un Parastas pentru Mons. Gheorghe Surdu, întemeietorul Misiunii Greco-Catolice de la Paris, precum și pentru Mons. Gheorghe Cosma.

Pelerinajul la Lourdes al credincioșilor de la Paris, a devenit în acest an un pelerinaj al românilor greco-catolici din Franța, bucurând-se de participarea a peste 250 de persoane, atât din Paris cât și din alte orașe, cum ar fi Nantes, Lille și Marseille. Au participat, totodată, credinicioșii stabiliți în nordul Italiei sau în Marea Britanie.

Scopul acestui pelerinaj a fost unul profund spiritual, ocazie providențială pentru participanții care, apropiindu-se de scaunul Sfintei Mărturisiri, au înțeles în felul acesta să se pregătească sufletește pentru marea Sărbătoare a Învierii Domnului.

                                  ACC - corespondent e-communio.ro