Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Duminică, 28 septembrie, zi de rugăciune pentru Adunarea Sinodului Episcopilor dedicat familiei

 
Duminică, 28 septembrie, zi de rugăciune pentru Adunarea Sinodului Episcopilor dedicat familiei
  • 06 Sep 2014
  • 3882
Ziua de duminică, 28 septembrie, este dedicată rugăciunii pentru a III-a Adunare Generală Extraordinară a Sinodului Episcopilor, care se va desfășura la Roma de la 5 la 19 octombrie, pe tema ”Provocările pastorale cu privire la familie în contextul evanghelizării”: se citește într-un comunicat de presă difuzat sâmbătă de Secretariatul Sinodului Episcopilor.

Bisericile particulare, comunitățile parohiale, institutele de viață consacrată, asociațiile și mișcările bisericești sunt îndemnate să se roage la celebrările euharistice și la celelalte momente liturgice, atât în zilele precedente cât și pe durata lucrărilor sinodale.

La Roma se vor înălța rugăciuni speciale în fiecare zi în Capela ”Salus Populi Romani” din bazilica Sfânta Maria cea Mare. Credincioșii se pot uni la această intenție prin rugăciunile personale, recitate mai ales în familie. Se recomandă credincioșilor să se roage Sfântul Rozariu pentru lucrările sinodale.

Secretariatul Sinodului Episcopilor va publica zilele următoare un material subsidiar în diferite limbi cu ”Rugăciunea către Sfânta Familie pentru Sinod”, întocmită de Papa Francisc, și câteva intenții indicative pentru ”Rugăciunea Credincioșilor” care pot fi folosite la Sfânta Liturghie.Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie