Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

”Să ne rugăm pentru încetarea violenței absurde"

 
”Să ne rugăm pentru încetarea violenței absurde"
  • 28 Aug 2014
  • 4173
 ”Să ne rugăm pentru încetarea violenței absurde, cerând să răsară cât mai curând zorile păcii și reconcilierii între toți membrii familiei umane!”: scrie Papa Francisc într-un mesaj trimis participanților la Sfânta Liturghie de pomenire a jurnalistului american James Foley, care a fost ucis în mod barbar în Irak de jihadiștii autointitulatului ”Stat Islamic”. 

Sfânta Liturghie a fost celebrată în biserica frecventată de familia Foley la Rochester, în statul New Hampshire, dedicată ”Sfintei Fecioare Maria, Regina Rozariului”. 
În mesajul său, citit la încheierea celebrării euharistice, Sfântul Părinte își exprimă participarea la durerea familiei îndoliate, a prietenilor și colegilor reporterului american, dând asigurarea rugăciunilor și a apropierii sale spirituale. 

Ritul sacru, la care au luat parte sute de persoane și prieteni ai familiei Foley, a fost celebrat de episcopul local Peter Libasci. În cuvântul său, episcopul a pus accentul pe faptul că pentru James și întreaga sa familie credința catolică a reprezentat sursa de inspirație pentru viață. 

La aceeași Sfântă Liturghie adunarea liturgică s-a rugat pentru jurnalistul american Steven Sotloff și pentru toți cei care sunt în continuare în mâinile jihadiștilor islamici din Irak.Sursa:ro.radiovaticana.va