Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc a vizitat comunitatea penticostalilor din Caserta

 
Papa Francisc a vizitat comunitatea penticostalilor din Caserta
  • 29 Iul 2014
  • 4381
Spiritul Sfânt înfăptuieşte diversitatea dar şi unitatea în Biserică: a spus Papa Francisc la întâlnirea de luni, 28 iulie, în cursul dimineții, la Biserica penticostală a Reconcilierii din localitatea italiană Caserta, unde a mers în vizită la pastorul Giovanni Traettino, prieten al său încă din perioada când se afla la Buenos Aires şi era, asemenea lui, activ în relaţiile ecumenice.

La întâlnire au participat circa 200 de persoane, în mare parte credincioşi penticostali proveniţi nu doar din Italia, dar şi din Statele Unite, Argentina şi din alte ţări.

Întâlnirea dintre Papa Francisc şi pastorul prieten a fost foarte frumoasă şi familiară, după cum a reflectat şi salutul plin de emoţie, adresat de Giovanni Traettino:

Pastorul Traettino: „Dragă Papa Francisc, iubitul meu frate, mare este bucuria noastră prilejuită de această vizită: un dar mare şi neaşteptat, de neconceput până cu ceva timp în urmă. Puteţi citi această bucurie în ochii copiilor şi a vârstnicilor, a tinerilor şi a familiilor. Ţinem mult la dumneavoastră! Şi trebuie să ştiţi un lucru: faţă de persoana dumneavoastră există multă afecţiune şi între noi evanghelicii penticostali şi mulţi dintre noi se roagă pentru dumneavoastră chiar zi de zi. De altfel este atât de uşor să ţinem la dumneavoastră. Mulţi dintre noi au convingerea că alegerea dumneavoastră ca episcop al Romei a fost opera Spiritului Sfânt”.

Pastorul Traettino – care pe 1 iunie a participat la întâlnirea Papei cu Mişcarea Reînnoirea în Spiritul Sfânt, desfăşurată pe Stadionul Olimpic din Roma – a amintit efortul Pontifului de a veni o a doua oară la Caserta, spunând: „Cu oameni ca dumneavoastră, există speranţă pentru noi creştinii!”

Vorbind despre unitatea Bisericii fondată pe Isus Cristos, pastorul Traettino a subliniat că în centrul vieţii noastre trebuie să se afle prezenţa lui Cristos, credinţa fiind întâlnirea personală cu Isus.

Papa Francisc a vorbit despre diversitatea care nu înseamnă diviziune şi a amintit cine este Cel care creează unitatea în Biserică:

Papa Francisc: „Spiritul Sfânt creează diversitatea în Biserică şi această diversitate este atât de variată, atât de frumoasă; însă, ulterior, este tot Spiritul Sfânt cel care realizează unitatea. Şi astfel Biserica este una, în diversitate. Şi, folosind o expresie foarte frumoasă a unui penticostal, o expresie care-mi place mult: este o diversitate reconciliată de Spiritul Sfânt”.

Unitatea, a subliniat de asemenea Papa, nu este uniformitate, pentru că „Spiritul Sfânt face două lucruri: creează diversitatea carismelor, realizând apoi armonia carismelor”: ecumenismul constă în a căuta ca „această diversitate să fie mai armonizată de Spiritul Sfânt încât să devină unitate”.

Papa Francisc a cerut apoi iertare, în calitate de păstor al catolicilor, pentru legile emanate în trecut în Italia împotriva protestanților, ce au fost susținute și de unii catolici. Mai exact, Papa s-a referit la o dispoziție normativă din timpul regimului fascist, mai exact din 9 aprilie 1935 (semnată de subsecretarul Ministerului de Interne de la acea vreme, Guido Buffarini Guidi, și de șeful poliției Arturo Bocchini) care interzicea cultul penticostal pe întreg teritoriul Regatului Italiei.Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie