Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Meriam, femeia creștină persecutată pentru credința în Isus Cristos, s-a întâlnit cu Papa Francisc

 
Meriam, femeia creștină persecutată pentru credința în Isus Cristos, s-a întâlnit cu Papa Francisc
  • 24 Iul 2014
  • 3968
S-a sfârşit coşmarul pentru Meriam, tânăra creştină sudaneză de 26 de ani, condamnată la moarte pentru apostazie deşi era însărcinată în opt luni. Ea se află acum în libertate şi a ajuns joi dimineață la Roma, împreună cu soţul şi cei doi copii.

La aeroportul Ciampino o aşteptau primul ministru Matteo Renzi cu soţia lui şi ministrul de Externe, Federica Mogherini. „Astăzi este o zi de sărbătoare”, a spus primul ministru italian şi a subliniat lucrarea „extraordinară” desfăşurată în această privinţă viceministrul de Externe, Lapo Pistelli.

Tot joi, în jurul orei 13, "Papa Francisc s-a întâlnit cu doamna Meriam Yahia Ibrahim Ishag, femeia sudaneză creștină care a fost întemnițată lunile trecute", informează într-un comunicat directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, părintele Federico Lombardi.

Meriam era împreună cu soțul său, Daniel Wani, și cu cei doi copii, Martin – de un an și jumătate – și Maya – născută în închisoare, în urmă cu două luni.

Familia era însoțită de viceministrul italian de Externe, Lapo Pistelli, care s-a deplasat miercuri în Sudan pentru a completa tratativele și a o însoți pe Meriam și familia sa în Peninsulă, unde se pregătesc să se transfere în Statele Unite ale Americii.

Întâlnirea a durat aproximativ o jumătate de oră și a avut loc într-un climat senin și plin de afecțiune. Meriam a mulțumit pentru marele sprijin și consolarea date de rugăciunea Papei și a atâtor persoane, de credință și de bunăvoință.Secretarul particular al Papei, mons. Yohannis Gaid, a fost translatorul conversației, la finalul întrevederii Pontiful salutând de asemenea personalul italian care a însoțit-o pe Meriam și familia sa în călătoria spre Italia.

Prin acest gest, Papa a dorit să-și manifeste apropierea, atenția și rugăciunea față de toate persoanele care suferă din cauza credinței lor, în special față de creștinii care îndură persecuții sau limitări impuse libertății lor religioase.
Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie

  • 14 Oct 2018
  • 2570
  • 0