Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Două călugăriţe și trei tineri caldeeni sechestrați la Mosul de jihadiști

 
Două călugăriţe și trei tineri caldeeni sechestrați la Mosul de jihadiști
  • 02 Iul 2014
  • 3716
În Irak, sâmbătă 28 iunie, au dispărut două călugărițe caldeene, sora Atur și sora Miskinta, din congregația "Fiicele Neprihănitei Fecioare Maria", care se întorceau la Mosul după ce fuseseră la Dohuk, însoțite fiind de două tinere și de un tânăr, toți creștini. De la dispariție, a fost imposibilă contactarea lor telefonică.

Potrivit agenției "Fides", surse ale Patriarhatului Caldeean afirmă că cele două călugărițe și cei trei tineri au fost reținuți de către milițienii din cadrul organizației Statul Islamic din Irak și Levant care susțin că i-ar fi reținut pentru a le fi asigurată "securitatea".

Autoritățile ecleziastice sunt în contact permanent cu reprezentanții religioși ai comunității sunite din Mosul pentru a ține sub control situația și a garanta întoarcerea persoanelor ținute ostatece.

Cele două călugărițe gestionează la Mosul o casă de tip familial pentru orfani, aflată în apropierea arhiepiscopatului caldeean. După declanșarea ofensivei islamiste, începute pe 9 iunie, călugărițele și toți membrii casei de primire de tip familial au trebuit să plece din Mosul și să se refugieze în Kurdistanul irakian, de unde călugărițele reveneau din când în când pentru a recupera lucruri și obiecte necesare desfășurării activității lor.

Despre cele două călugărițe răpite, superioara comunității – sora Luigina Sako – spune că au desfășurat o activitate foarte utilă, fără să abandoneze vreodată orașul Mosul și tinerii de care se ocupă, garantând lor sprijin în vederea continuării studiilor.Sursa:ro.radiovaticana.va