Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Vizita PS Claudiu în parohia Râciu

 
FOTO: Vizita PS Claudiu în parohia Râciu
  • 02 Iul 2014
  • 5835
În Duminica a III-a după Rusalii, 29 iunie 2014, Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru şi Pavel, credincioșii din Râciu au îmbrăcat haine de sărbătoare pentru a-și prăznui hramul Bisericii parohiale. Cu mic, cu mare ne-am deschis sufletele pentru a-i ura bun venit PS Claudiu Lucian Pop, care din încredințarea Preafericirii Sale Lucian, însoțit de pr. vicar Ioan Fărcaș, a reînnoit bucuria şi credinţa Blajului pe meleagurile lui Șincai și Papiu, amintindu-ne de spusele sfântului Irineu: unde este episcopul, acolo este Biserica. În urma amplelor lucrări de renovare şi înfrumusețare a Bisericii, cu această ocazie, PS Claudiu a sfințit noua Masă de Altar și a binecuvântat Biserica.

Întâmpinat la intrarea în sat de tineri călare, apoi la porţile Bisericii de cei 12 copii care anul acesta au primit pentru prima dată în mod solemn Sfânta Împărtășanie, după cuvintele de bun venit adresate de pr. prot. Toader Dulau, PS Claudiu ne-a îndemnat să fim asemenea copiilor pentru a intra în Împărăția Cerurilor, să așezăm la temelia Bisericii spiritul de copii.

Cu harul Celui ce l-a trimis, Preasfinția Sa a Binecuvantat Biserica și a Sfințit Masa Altarului, pontificând apoi Sfânta și dumnezeiasca Liturgie, înconjurat de un sobor de preoți.

În cuvantul de învațatură, Preasfinția Sa ne-a împărtașit “capacitatea de a ne dărui unii altora, de a ne pune în slujba celorlalți, frați și surori în Cristos. Aceasta fondează o comunitate.” Și nu o comunitate oarecare… o comunitate care îi are ca fodatori pe sfinții apostoli Petru și Pavel care - spre deosebire de Romulus și Remus, fondatorii Romei, care dau naștere unei comunităţi bazate pe ură, invidie, distrugere, moarte – își dau viața pentru Cristos și pentru frați. Aceasta fondează adevărata comunitate.” Am descoperit, de asemenea că, “printre fluctuațiile vieții, cu momente de entuziasm şi de slăbiciune, avem nevoie să ne întoarcem iar şi iar la Dumnezeu, pe urmele apostolilor, pe urmele lui Petru”  și că “Petru este cel dintâi dintre apostoli, nu prin meritele sale, ci prin harul dumnezeiesc, care vede în Isus pe Fiul lui Dumnezeu. Este o revelație de iubire. Cu cât iubim pe cineva mai mult, cu atât îl cunoaștem mai bine… pe măsură ce îl cunoaștem pe Dumnezeu, ne cunoaștem mai bine pe noi. Dumnezeu vede în noi adevărata identitate…”

Prin cuvântul de mulțumire adresat de părintele paroh Toader Dulău, ne-am reînnoit credința în adevărata Biserică a lui Cristos, fondată pe credința lui Petru.

La sfârșitul Sfintei Liturghii PS Claudiu a înmânat diplome de excelență celor care au contribuit la înfrumusețarea Bisericii, apoi toți cei prezenți au luat parte la nelipsita agapă.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru toate darurile Sale!

Prof. Conțiu Gheorghe