Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: "Lumina în creație"

 
FOTO: "Lumina în creație"
  • 01 Iul 2014
  • 5473
Duminică, 29 iunie, de sărbătoarea sfinților apostoli Petru şi Pavel, în parohia Alba Iulia I, cu hramul Spiritul Sfant, s-a vernisat a patra expoziție de artă sacră. Expoziția a cuprins mai multe vitralii realizate în tehnica tiffany, puțin cunoscută în țara noastră.

Artiștii Iepure Alexandru Mircea împreună cu mama sa Iepure Carmen au reușit să exprime prin vitraliile de mici dimensiuni idei inspirate din Geneză. Elementele florale reamintesc cuvintele lui Dumnezeu care spun să dea pământul din sine verdeață (Gen 1,11), iar tema copacului îl conduce pe credincios de la pomul cunoașterii binelui și răului (Gen 2,16-17) la crucea lui Cristos. Astfel imaginile realizate în vitraliu au reușit să-și atingă scopul de a crea o punte între Dumnezeu și oameni, o legătură vie între Lumina neapusă și om.

Din punct de vedere vizual vitraliile încântă ochiul și crează un spațiu în care armonia culorilor scot în evidență semnificația spirituală a temelor alese.

Pr. Roșu Radu V.