Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cât de mult ar trebui să ne încredem în Providență?

 
Cât de mult ar trebui să ne încredem în Providență?
  • 01 Mar 2025
  • 257

Părinții Deșertului ne oferă îndrumări esențiale pentru viața noastră spirituală, aplicabile în circumstanțele concrete ale existenței noastre. Deși prudența ne îndeamnă să ne pregătim pentru viitor, aceasta nu trebuie să prevaleze asupra încrederii în Providență. Un călugăr din deșert, care a renunțat la caritate din precauție, a avut următoarea experiență: după ce a fost foarte generos toată viața sa, a ajuns să se îngrijoreze de viitorul său.

Părinții povesteau despre un călugăr grădinar care lucra și cheltuia tot câștigul său în acte de milostenie, păstrând pentru sine doar necesarul pentru a trăi. Mai târziu, Satana i-a sugerat: „Pune deoparte puțini bani, pentru când vei fi bătrân sau bolnav și vei avea cheltuieli de făcut.” El a pus deoparte banii și a umplut o pungă întreagă.

Într-o zi călugărul grădinar a fost victima unui accident. Cele mai costisitoare îngrijiri nu au avut efect, iar singura sa șansă de supraviețuire era amputarea unui picior bolnav, ceea ce nu-i surâdea deloc călugărului nostru.

A cheltuit toți banii la medici fără niciun folos. Mai târziu, a venit un medic experimentat și i-a spus: „Dacă nu-ți tăiem piciorul, tot corpul tău se va cangrena.” Și a decis să-i taie piciorul. În aceeași noapte, introspectând și căindu-se pentru ceea ce făcuse, a început să se roage și să plângă, spunând: „Adu-ți aminte, Doamne, de faptele mele anterioare, când lucram și împărțeam fraților nevoieși.”

Și în timp ce spunea acestea, un înger al Domnului a venit și i-a spus: „Unde este punga pe care ai adunat-o? Și unde este speranța pe care ai avut-o?” Atunci, el a reflectat și a spus: „Am păcătuit, Doamne, iartă-mă; de acum înainte, nu voi mai face asta.” Atunci, îngerul i-a atins piciorul, care imediat s-a vindecat; și s-a ridicat dimineața devreme și a plecat să lucreze pe câmp. Medicul a venit, așa cum era stabilit, cu instrumentele sale pentru a-i tăia piciorul; și, negăsindu-l, a întrebat pe vecinul său unde își poate găsi pacientul. Acesta i-a spus: „Dimineața, a plecat să muncească pe câmp.” Uimit, medicul s-a dus pe câmp, unde l-a văzut lucrând pământul, slăvind pe Dumnezeu pentru că i-a dat sănătate.

Povestea care ne este relatată ne invită la încredere în providența divină; vedem că greșeala grădinarului nostru este abandonarea practicilor sale bune, neîncrederea în comunitatea monastică care ar fi putut să-l ajute în caz de nevoie. Ca multe persoane în vârstă, a cedat panicii în fața bătrâneții care se apropia și a fricii că sănătatea i se poate degrada, uitând de prima sa iubire pentru Cristos cel sărac și gol.

Traducere: ACC

 

Sursa: fr.aleteia.org

 

Știri din aceeași categorie