Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO/VIDEO: Concertul Taberei Muzicale „Pe Aripile Muzicii”

 
FOTO/VIDEO: Concertul Taberei Muzicale „Pe Aripile Muzicii”
  • 07 Iul 2024
  • 472

Concertul Taberei Muzicale „Pe Aripile Muzicii” - prezentat în 5 iulie 2024, a încheiat cea de-a VIII-a ediție a taberei desfășurată la Cluj-Napoca, în perioada 1-5 iulie 2024.

ALBUM FOTO

 

Video (concertul integral):

 

Cei 70 de copii, mulți de la Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu”, dar și elevi ai altor școli, au adus bucurie în Catedrala Martirilor și Mărturisitorilor sec. al XX-lea din Piața Cipariu. S-au făcut părtași de această bucurie, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, pr. Mircea Marțian, Protopop de Cluj I, prof. Simona Gruian, Director al Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu”, preoți, persoane consacrate - între care Maica Veridiana, Superioara provincială a Surorilor Baziliene din România - profesori, părinți, bunici, prieteni ai micilor artiști, astfel încât în seara concertului Aula „Cardinal Iuliu Hossu” din incinta catedralei a fost neîncăpătoare.

 

Programul muzical, pregătit în doar patru zile - timpul pe care elevii l-au petrecut împreună în cadrul taberei - a avut pentru această ediție ca tematică muzica gospel. Cu ajutorul profesorilor coordonatori, copiii și-au dovedit talentul și pasiunea pentru muzică și, la fel ca la edițiile precedente, au prezentat un spectacol minunat, care a fost îndelung aplaudat.

 

Tabăra Muzicală „Pe Aripile Muzicii”, inițiativă a Sorei Lucia OSBM, profesoară de muzică, a fost găzduită de Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu”. Majoritatea profesorilor care s-au ocupat de pregătirea copiilor fac parte din Asociația „Voci Angelice” - formată din membrii Corului „Angeli” al Catedralei „Schimbarea la Față”. Între coordonatorii taberei:  Ligia Ignat (care s-a ocupat de partida de vioară), Monica Cerghizan (partida de violă și violoncel), Cristina Pătrașcu-Nagy (grupul de chitariști), Angela David și Diana Jidavu (atelierul de percuție), Monica Răfan (grupa de pian), Ileana Maier (partida de suflători), sora Lucia (a lucrat cu copiii de la blockflote). A introdus publicul în atmosfera muzicii gospel și a prezentat piesele interpretate de copii, invitatul special al organizatorilor, actorul Bogdan Bob Rădulescu.

 

După concert, copiilor le-au fost înmânate Diplome de participare. De asemenea, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla și-a arătat aprecierea înmânând Diplome profesorilor coordonatori; A încheiat prin cuvinte de felicitare Preasfinția Sa Claudiu, care a numit concertul „o lecție pentru viața pe care o trăim” - în care „toți suntem parte a spectacolului”; „un exorcism”, fiindcă într-o lume care dă foarte multe motive de îngrijorare, „bucuria copiilor a scos toate sentimentele negative din sufletele noastre” și „o revelație”, pentru că „așa cum e bucuria trăită aici, la fel va fi și dincolo”, în Împărăția lui Dumnezeu. 

 

Text și imagine: Viorica Sabo

Filmare și procesare video: Cătălin VasiloiuSursa:eparhiaclujgherla.ro