Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

ANUNȚ: Hramul Mănăstirii "Sfânta Macrina" din Cluj-Napoca


 
ANUNȚ: Hramul Mănăstirii "Sfânta Macrina" din Cluj-Napoca

  • 04 Iul 2024
  • 463

Ordinul Surorilor Sfântului Vasile cel Mare (OSBM) – Provincia "Inima Neprihănită a Sfintei Fecioare Maria" anunță sărbătoarea Hramului Mănăstirii "Sfânta Macrina", printr-un program culminând cu celebrarea Sfintei Liturghii arhierești de către PS Claudiu Pop, episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, și un sobor de preoți, duminică 14 iulie 2024, de la ora 10.00, în biserica mănăstirii de pe str. Crizantemelor, nr. 11-15, Cluj-Napoca.

Serbarea de hram și comemorarea Sfintei Macrina, sora Sfântului Vasile cel Mare și model actual de sfințenie, va reuni la Cluj-Napoca surori din toate comunitățile OSBM din România, precum și persoane consacrate din alte ordine și congregații călugărești. Celebrarea solemnă de duminică va fi precedată de o seară pregătitoare de rugăciune la mănăstire sâmbătă,13 iulie 2024, zi în care de la ora 18.00 este programată slujba Vecerniei urmată de un cuvânt de învățătură. 
 
 
Structura Ordinului Surorilor Sfântului Vasile cel Mare în lume și în România
 
Ordinul Surorilor Sfântului Vasile cel Mare cuprinde în prezent 7 Provincii răspândite în întreaga lume: în Philadelphia -USA, în Uniontown – USA, în Argentina, în Ucraina, în România, în Osijek – Croația, în Preșov – Slovacia; de asemenea, structura OSBM mai cuprinde 3 Vice-Provincii: în Secovce – Slovacia, în Krizevci – Croația, în Gorlice – Polonia; 3 Delegaturi: în Curitiba -Brazilia, în Mariapocs – Ungaria; în Melbourne – Australia; și o Misiune – în Germania, și o Mănăstire Contemplativă: Middletown – USA.
Toate surorile se află sub conducerea unei Administrații Generale cu sediul la Roma – Italia. Administrația Provinciei din România își are sediul în Cluj-Napoca, la Mănăstirea "Sfânta Macrina". Surorile baziliene din România își desfășoară apostolatul pe teritoriul a trei Eparhii: Eparhia de Cluj-Gherla, Eparhia de Maramureș și Eparhia de Lugoj.