Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO/VDEO: Seară culturală dedicată poetului și scriitorului Adrian Popescu, la Cluj-Napoca

 
FOTO/VDEO: Seară culturală dedicată poetului și scriitorului Adrian Popescu, la Cluj-Napoca
  • 28 Iun 2024
  • 355

Cu adevărat o seară de bucurie și emoție la Cluj-Napoca, seara culturală dedicată poetului și scriitorului Adrian Popescu, joi 27 iunie 2024, în Aula „Cardinal Iuliu Hossu” a Catedralei Martirilor și Mărturisitorilor sec. al XX-lea.

ALBUM FOTO

Video

 

Evenimentul - la care a participat Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, pr. Mircea Marțian Protopop de Cluj I, preoți, surori din Congregația Maicii Domnului, studenții seminariști greco-catolici, membri AGRU, credincioși, împreună cu distinși cărturari ai urbei clujene - a fost organizat de Episcopia de Cluj-Gherla, prin asociația AGRU (Asociația Generală a Românilor Uniți cu Roma, Greco-Catolici) din Cluj în colaborare și cu Parohia din cart. Andrei Mureșanu, în semn de prețuire față de cel care a fost fondator AGRU (după 1990) și președinte AGRU, dl. Adrian Popescu, recent laureat al Premiului Național de Literatură pentru întreaga operă.

 

Programul a început cu un cuvânt de salut și o rugăciune a Preasfinției Sale Claudiu, și apoi, pr. Mircea Marțian a propus un moment de poezie, recitând din opera poetului Adrian Popescu pe acorduri la pian interpretate de prof. conf. Cristina Mureșan. În continuare, Ștefania Isailă, președinte AGRU eparhial - care a moderat întâlnirea - a dat cuvântul invitaților: criticului literar și editorialistului Alexandru Cistelecan, prof. emerit dr. Radu Ardevan, conf. Alin Tat și scriitorului Adrian Popescu. 

 

A încheiat Preasfinția Sa Claudiu, care a exprimat prețuirea Bisericii, bucuria și recunoștința Preasfinției Sale personal, pentru omul, creștinul greco-catolic și scriitorul Adrian Popescu, înmânându-i Diploma și Medalia „Sfântul Iosif”, distincții pe care scriitorul le-a primit cu smerenia ce-i este caracteristică, mărturisind: „Niciodată n-am fost mai bucuros, mai împăcat, mai liniștit decât acum”. 

 

Seara a fost încheiată cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, ocazie cu care a dl. Ioan Pop, profesor și academician, fost director la revista Echinox, a împărtășit amintiri despre începuturile devenirii literare a scriitorului Adrian Popescu. Au urmat noi acorduri – a fost redată o piesă „Arsura” (Adrian Ivanițchi), pe versuri de Adrian Popescu. Cei prezenți au avut ocazia să achiziționeze volume din opera scriitorului sărbătorit, și au fost invitați la o agapă pregătită de gazdele întâlnirii.

 

VSSursa:eparhiaclujgherla.ro