Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Să devenim mai conștienți de prezența lui Isus în mijlocul nostru, în furtunile vieții

 
Să devenim mai conștienți de prezența lui Isus în mijlocul nostru, în furtunile vieții
  • 25 Iun 2024
  • 379

Isus nu ne scutește de neplăceri, însă, fără să ne abandoneze nicicând, ne ajută să le înfruntăm, ne face mai curajoși. Iar noi, depășindu-le cu ajutorul său, învățăm din ce în ce mai mult să ne prindem de El, să ne încredem în puterea sa, care depășește cu mult capacitățile noastre, să depășim incertitudinile și ezitările, închiderile și preconcepțiile, cu curaj și mărinimie, pentru a spune tuturor că Împărăția Cerurilor este prezentă... .

Aceasta este esența reflecției cu care papa Francisc a însoțit rugăciunea antifonului marian "Angelus", de duminică, 23 iunie a.c., din Piața San Pietro.

Pontiful s-a inspirat din Evanghelia duminicii a 12-a de peste an, potrivit calendarul roman sau latin,  Evanghelia după sfântul Marcu, capitolul 4, versetele 35-41, care ni-l prezintă pe Isus în barcă cu ucenicii, pe lacul Tiberiadei. Dintr-o dată vine o furtună puternică și barca este în pericol să se scufunde. Isus, care dormea, se trezește, se ridică, mustră vântul și-i spune mării să se potolească, să tacă. Iar vântul se calmează și marea se liniște.

Sfântul Părinte a evidențiat faptul că Isus pare să vrea să-i pună la încercare pe ucenici, însă nu îi lasă singuri, ci rămâne cu ei în barcă, retras, chiar dormind.

Iar când furtuna izbucnește, prin prezența sa îi liniștește, îi încurajează, îi îndeamnă să aibă mai multă credință și îi însoțește dincolo de pericol. Isus – a spus pontiful – face acest lucru pentru a-i determina pe ucenici să fie mai curajoși. De altfel – a continuat –ucenicii ies din această experiență mai conștienți de puterea lui Isus și de prezența sa în mijlocul lor și, prin urmare, mai puternici și mai pregătiți să înfrunte alte obstacole și dificultăți, inclusiv teama de a se aventura în proclamarea Evangheliei. După depășirea unei astfel de încercări, ucenicii devin mai capabili să înfrunte multe alte încercări, chiar până la cruce și martiriu, pentru a duce Evanghelia tuturor popoarelor.

Papa Francisc a subliniat că Isus face același lucru și cu noi, mai ales în Euharistie: ne adună în jurul Său, ne dă Cuvântul Său, ne hrănește cu Trupul și Sângele Său și apoi ne îndeamnă să pornim la drum, să transmitem ceea ce am auzit și să împărtășim tuturor ceea ce am primit, în viața de zi cu zi, chiar și atunci când ne este greu Isus ne face să-i simțim prezența și să dobândim curajul de a le spune tuturor că Împărăția Cerurilor este prezentă, este aici și că, avându-l pe Isus alături, o putem face să crească, împreună, și dincolo de toate barierele.

La final, pontiful ne-a îndemnat să ne întrebăm dacă în încercările vieții reușim să readucem în memorie momentele în care am experimentat prezența și ajutorul Domnului; dacă, atunci când vine vreo furtună interioară, ne lăsăm copleșiți de agitație sau ne prindem de Isus în rugăciune, tăcere, ascultare a Cuvântului, adorație și împărtășire fraternă a credinței pentru a găsi calmul și pacea.

Fie ca Preacurata  Fecioară Maria, care a acceptat voința lui Dumnezeu cu smerenie și curaj, să ne dăruiască, în momentele dificile, seninătatea abandonării în mâinile lui Isus – s-a rugat Sfântul Părinte la finalul alocuțiunii care a însoțit rugăciunea antifonului marian "Angelus", din Piața San Pietro, de duminică, 23 iunie 2024.

După rugăciunea antifonului marian "Îngerul Domnului", papa Francisc i-a salutat pe romani și pe toți pelerinii veniți în Piața Sfântul Petru, din Italia și din diferite alte țări, salutându-i în special pe credincioșii din Sant Boi de Llobregat (Barcelona) și pe cei din Bari. De asemenea, i-a salutat pe participanții la evenimentul "Să alegem viața", pe membrii corului "Edelweiss" din Corpul italian al Vânătorilor de Munte din Bassano del Grappa și pe cicliștii din localitatea italiană Bollate, care au venit la Roma cu bicicletele.

Guvernanții să caute o soluție pașnică a conflictelor

"Continuăm să ne rugăm pentru pace, în special în Ucraina, Palestina, Israel" – a spus, de asemenea, Sfântul Părinte, îndemnându-ne să ne rugăm pentru pace, să invocăm pacea pentru Ucraina, foarte chinuită, care suferă atât de mult. "Să fie pace!" – este apelul pontifului care s-a rugat: "Fie ca Spiritul Sfânt să lumineze mințile guvernanților, să le insufle înțelepciune și simțul responsabilității, pentru a evita orice acțiune sau cuvânt care alimentează confruntarea și, în schimb, să caute cu hotărâre o soluție pașnică a conflictelor. Este nevoie de negociere".Sursa:vaticannews.va.ro