Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO/VIDEO: Prima Împărtășanie solemnă la Sanctuarul Arhiepiscopal Major din Cluj-Napoca

 
FOTO/VIDEO: Prima Împărtășanie solemnă la Sanctuarul Arhiepiscopal Major din Cluj-Napoca
  • 25 Iun 2024
  • 523

Luni, 24 iunie 2024, la Mănăstirea Maicii Domnului a Surorilor Congregației Maicii Domnului, Sanctuar Arhiepiscopal Major, a avut loc o sărbătoare deosebită, marcând două evenimente majore: Sărbătoarea Preasfintei Treimi și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, cunoscută și sub numele de Sânziene. Această zi a fost încununată de Sfânta Liturghie arhierească celebrată de Preasfinția Sa Claudiu, și a inclus Prima Sfântă Împărtășanie pentru un grup de 15 copii.

Sfânta Liturghie a fost momentul central al zilei, având o semnificație specială pentru cei 15 copii care au primit   în mod solemn Sfânta Împărtășanie. Majoritatea dintre acești copii frecventează Mănăstirea CMD și sunt elevi ai Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu”. Pregătirea lor pentru acest moment de referință în viața lor a fost realizată cu multă dăruire de către învățătoarea lor, Sora Andreea CMD, împreună cu profesoara de religie și cateheta Oana Capan (13 copii) și de Sora Dominica CMD (2 copii).

 

ALBUM FOTO

VIDEO

 

Copiii, îmbrăcați în haine albe, au pășit în procesiune spre altar, purtând lumânări aprinse în mâini, simbolizând lumina spirituală care le umple sufletele. Înainte de a-și ocupa locurile, ei au depus lumânările în fața icoanei Rusaliilor, alături de spicele de grâu binecuvântate cu o zi înainte, simbolizând roadele binecuvântate ale rugăciunii și vieții Bisericii.

 

Cuvântul de învățătură al Preasfinției Sale Claudiu:

În cadrul cuvântului de învățătură, Preasfinția Sa Claudiu a subliniat importanța spirituală a zilei și a locului binecuvântat unde s-a desfășurat sărbătoarea. El a exprimat recunoștința față de toți cei prezenți și a subliniat frumusețea cântărilor copiilor, care au reușit să transmită mesajul profund al prezenței Spiritului Sfânt în inimile lor.

 

O mențiune specială a fost adresată pr. Cristian Ionuț David, rectorul Sanctuarului CMD, care și-a serbat ziua de naștere și onomastica. Preasfinția Sa Claudiu i-a mulțumit pentru dedicarea și pasiunea cu care slujește comunitatea și a invitat pe toți cei prezenți să-i cânte „La mulți ani!”. Pr. Cristian Ionuț David a mulțumit, la rândul său, Domnului pentru darul vieții și tuturor celor care îl susțin în misiunea sa.

 

La masa altarului alături de PS Claudiu au concelebrat mai mulți preoți, iar studenții Seminarului Teologic eparhial „Sf. Ioan Evanghelistul” au asistat la celebrare. Răspunsurile liturgice au fost oferite de copiii împreună cu grupul „Mesagerii Speranței” al Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

 

În încheiere, după armoniile pline de candoare ale vocilor copiilor, fiecare dintre cei 15 copii a primit un cadou și o Diplomă de Amintire de la Prima Împărtășanie solemnă din partea Preasfinției Sale Claudiu, marcând astfel o zi de neuitat în viața lor spirituală.

 

Această sărbătoare a fost un prilej de mare bucurie și împlinire spirituală pentru întreaga comunitate a Mănăstirii Maicii Domnului. Prin cânt și rugăciune, participanții au redescoperit iubirea lui Dumnezeu și importanța comuniunii în credință, trăind din plin bucuria Preasfintei Treimi și a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul.


Sursa:eparhiaclujgherla.ro