Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Consiliul C9: rolul femeii în Biserică, ocrotirea minorilor și Conferințele episcopale

 
Consiliul C9: rolul femeii în Biserică, ocrotirea minorilor și Conferințele episcopale
  • 21 Iun 2024
  • 342

În zilele de 17 și 18 iunie a.c. a avut loc la Casa Santa Marta o nouă ședință a Consiliului celor nouă cardinali (C9), înființat de papa Francisc încă din primul an al pontificatului său pentru a-l ajuta în misiunea de conducere a Bisericii și în proiectul de reformă a Curiei Romane. Alături de papa Francisc, informează un comunicat al Sălii de Presă a Sfântului Scaun, au fost prezenți la lucrările acestei reuniuni cardinalii care fac parte din Consiliu și secretarul acestuia.

În ziua de 17 s-a aprofundat reflecția despre rolului femeii în Biserică pornind de la cuvintele a trei femei. Lucrările din cursul dimineții s-au deschis cu o introducere a surorii Linda Pocher, urmată de discursurile Valentinei Rotondi, profesoară la SUPSI din Lugano și cercetătoare la Departamentul de Sociologie și la Nuffield College al Universității din Oxford și la Centrul NeuroMI al Universității Bicocca din Milano, și Donata Horak, profesoară de drept canonic la Studiul Teologic Alberoni din Piacenza, afiliat la Universitatea Pontificală Angelicum.

În prezentarea sa, profesoara Rotondi a evidențiat o viziune a economiei ca grijă și bună gestionare în contextul unei relații inter-generaționale profunde, în timp ce Donata Horak a evidențiat diverse antinomii, cum ar fi dreptatea și milostivirea, puterea consultativă și puterea deliberativă, principiul ierarhic și ecleziologia de comuniune, democratizarea și modelul monarhic, în contextul unei reflecții mai ample asupra dreptului canonic.

Pe parcursul zilei, cele două discursuri au fost urmate de reflecțiile cardinalilor asupra subiectelor propuse.

În ziua de 18, reflecția a continuat cu rapoartele cardinalului O'Malley, privind perspectivele deschise de activitatea Comisiei pentru ocrotirea minorilor în materie de salvgardare, și ale cardinalului Gracias, care a aprofundat activitatea și modul de funcționare a Conferințelor episcopale.

S-a acordat spațiu, de asemenea, situațiilor din diferitele zone ale lumii din care provin cardinalii din Consiliu, cu o atenție deosebită la conflictele actuale.

Următoarea reuniune a Consiliului C9 va avea loc în decembrie 2024.Sursa:vaticannews.va.ro

Știri din aceeași categorie

  • 15 Noi 2014
  • 3832
  • 1