Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mandatul încredinţat de papa "Parohilor pentru Sinod". Pentru o reînnoire a slujirii în cheie sinodală şi misionară

 
Mandatul încredinţat de papa "Parohilor pentru Sinod". Pentru o reînnoire a slujirii în cheie sinodală şi misionară
  • 12 Mai 2024
  • 218

Publicăm textul Mandatului înmânat de Papa Francisc la 2 mai participanţilor la Întâlnirea internaţională "Parohi pentru Sinod".

Am ceva să cer de la voi, care aţi venit aici ca reprezentanţi ai parohilor din toată lumea: avem nevoie de ajutorul vostru pentru a continua să ascultăm glasul parohilor în vederea celei de-a Doua Sesiuni a Adunării Sinodului Episcopilor. Această întâlnire a fost foarte importantă, dar nu este suficient: trebuie să facem mai mult dacă vrem să introducem în dinamismul sinodal un număr mai mare de preoţi. Şi asta n-o pot face numai Secretariatul General al Sinodului şi Dicasterele din Curia Romană care au organizat această întâlnire.

Pentru aceasta vă cer astăzi să deveniţi misionari de sinodalitate cu fraţii voştri parohi, odată întorşi acasă: animând reflecţia asupra reînnoirii slujirii de paroh în cheie sinodală şi misionară, promovând momente de conversaţie în Spirit între parohi, cu prezenţă sau online, exploatând ocazia vreunei întâlniri deja organizate sau organizând una special pentru asta. Şi apoi vă cer să informaţi Secretariatul Sinodului despre roadele acestor întâlniri, urmând indicaţiile care vă vor fi date. Întorşi acasă, vorbiţi despre această idee cu episcopii voştri şi cu Conferinţele Episcopale şi spuneţi-le şi lor că este o funcţie pe care v-a dat-o papa.

Din partea mea, am scris o scrisoare tuturor parohilor din lume pentru a-i informa despre această iniţiativă şi pentru a vă prezenta ca misionari de sinodalitate pe lângă ei. Acum o semnez şi apoi un exemplar va fi înmânat fiecăruia dintre voi, ca să-l răspândiţi odată reîntorşi acasă.

Mulţumesc pentru colaborarea voastră. Vă voi însoţi cu rugăciunea mea şi voi nu uitaţi să vă rugaţi pentru mine.

Franciscus

(După L'Osservatore Romano, 8 mai 2024)

 

Traducere de pr. Mihai Pătraşcu

 Sursa:ercis.ro