Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

COMUNICAT DE PRESĂ: Sesiunea de primăvară a Conferinței Episcopilor Catolici din România la Oradea

 
COMUNICAT DE PRESĂ: Sesiunea de primăvară a Conferinței Episcopilor Catolici din România la Oradea
  • 10 Mai 2024
  • 358

Sesiunea de primăvară a Conferinței Episcopilor Catolici din România va avea loc la Oradea, în perioada 13-15 mai 2024, fiind găzduită de Episcopia Romano-Catolică de Oradea. Conferința Episcopilor Catolici din România, care se întrunește de două ori pe an, este formată din episcopi romano-catolici și greco-catolici din întreaga țară, exprimând relațiastrânsă a diecezelor și unitatea cu succesorul Sfântului Petru, Papa Francisc.

Sfântă Liturghie în cinstea Sfintei Fecioare Maria de la Fatima în Catedrala Diecezei de Oradea

Luni, 13 mai 2024, în ziua de sărbătoare a Sfintei Fecioare Maria de la Fatima, la ora 18.00, va avea loc în Catedrala episcopală romano-catolică „Ridicarea la Cer a Fecioarei Maria” Sfânta Liturghie de deschidere a Sesiunii de primăvară a Conferinței Episcopilor Catolici din România, în cadrul căreia arhiereii vor încredința familiile și comunitățile din țară ocrotirii Fecioarei Maria, rugându-se pentru pace și reconciliere în întreaga lume. Sfânta Liturghie va fi urmată de obișnuita procesiune în fața Caatedralei. Credincioșii sunt invitați să participe la această solemnitate și să se roage alături de arhiereii din țara noastră. 

Sfântă Liturghie în cinstea Sfântului Rege Ladislau în Biserica din Cetate

Marți, 14 mai 2024, în a doua zi a Sesiunii de primăvară a Conferinței Episcopilor Catolici din România, la ora 18.30, ierarhii țării vor oficia o Sfântă Liturghie în cinstea Regelui Sfântul Ladislau în Biserica din Cetatea Oradea, în apropierea mormântului fondatorului Diecezei și al orașului.

Sfânta Liturghie în cinstea vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România

Miercuri, 15 mai 2024, în a treia zi a Sesiunii de primăvară a Conferinței Episcopilor Catolicidin România, de la ora 07.30, episcopii catolici din România vor celebra o Sfântă Liturghie în rit bizantin în bisserica parohiei greco-catolice din Haieu – Băile „1 Mai”, lăcaș de cult dedicat vizitei Sanctității Sale Papa Ioan Paul al II-lea în România (7-9 mai 1999).

Biroul de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Oradea

 

 

 Sursa:bisericacatolica.ro