Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc prezidează pe 9 mai vestirea solemnă a Jubileului din 2025

 
Papa Francisc prezidează pe 9 mai vestirea solemnă a Jubileului din 2025
  • 07 Mai 2024
  • 335

Crește așteptarea în întreaga Biserică pentru ceremonia proclamării Jubileului din Anul Domnului 2025, pe care papa Francisc o va prezida în sărbătoarea Înălțării Domnului – după ritul roman sau latin – pe 9 mai a.c., în bazilica Sfântul Petru. Potrivit Oficiului Celebrărilor Liturgice Pontificale, vestirea solemnă a Jubileului are loc la rugăciunea Vesperelor, prezidată de papa Francisc la ora 17.30.

Ceremonia începe în fața Porții Sfinte din antreul bazilicii Sfântul Petru, iar după salutul liturgic, Sfântul Părinte înmânează Bula de Proclamare a Jubileului din 2025 responsabililor celor patru bazilici papale, reprezentanților Bisericii răspândite pe întregul pământ și, în fine, unui protonotar apostolic, care va da lectură unor paragrafe semnificative ale documentului pontifical. După aceea, participanții pornesc în procesiune către Altarul Mărturisirii Sfântului Apostol Petru, unde celebrarea continuă, ca de obicei, cu rugăciunea Vesperelor de la sărbătoarea Înălțării Domnului.

Concret, Bula Pontificală va fi înmânată arhiprezbiterilor celor patru bazilici papale din Roma: Sfântul Ioan de la Lateran (catedrala Romei), Sfântul Petru de la Vatican, Sfânta Maria cea Mare și Sfântul Paul din Afara Zidurilor. Bula Pontificală de proclamare a Jubileului va fi înmânată, de asemenea, arhiepiscopului Rino Fisichella, pro-prefect al Departamentului pentru evanghelizare și însărcinat cu organizarea și desfășurarea Jubileului, cardinalului Claudio Gugerotti, prefect al Departamentului pentru Bisericile Orientale, și cardinalului Robert Francis Prevost, prefect al Departamentului pentru Episcopi.

Potrivit calendarului anunțat de Departamentul pentru evanghelizare, care a fost mandatat de Sfântul Părinte cu organizarea și desfășurarea manifestărilor jubiliare, Poarta Sfântă a Jubileului din 2025 va fi deschisă pe 24 decembrie 2024, la Sfânta Liturghie din Noaptea Nașterii Domnului Nostru Isus Christos.Sursa:vaticannews.va.ro