Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Isus ne consideră importanți și de neînlocuit; valorăm prețul infinit al vieții sale

 
Isus ne consideră importanți și de neînlocuit; valorăm prețul infinit al vieții sale
  • 23 Apr 2024
  • 320

Alocuțiunea pontifului, care a însoțit rugăciunea antifonului marian pascal "Regina Coeli", de duminică, 21 aprilie a.c., din Piața San Pietro, s-a inspirat din Evanghelia liturgiei duminicii, după sfântul Ioan, capitolul 10, în care Isus se prezintă ca fiind păstorul cel bun, care-și dă viața pentru oi, pontiful observând că Isus insistă asupra acestui aspect atât de mult încât îl repetă de trei ori (cf. versetele 11, 15, 17).

Oprindu-se asupra modului în care păstorul cel bun își dă viața pentru oi, papa Francisc a explicat că  meseria de păstor, mai ales în timpul lui Isus, nu era doar o îndeletnicire, ci un mod de viață, nefiind vorba de o ocupație cu un orar de muncă, ci  dedicarea întregului timp, ziua și, uneori, chiar și noaptea, îngrijirii oilor, trăirii în simbioză cu acestea. Sfântul Părinte a scos în evidență pasajul din Evanghelie în care Isus explică faptul că el nu este un mercenar, căruia nu-i pasă de oi (cf. versetul 13), ci cel care le cunoaște (cf. versetul 14).

Evidențiind că Isus ne cunoaște, ne cheamă pe nume și, când ne rătăcim, ne caută până ne găsește (cf. Lc 15,4-5), pontiful a subliniat și un alt aspect: faptul că Isus nu este doar un bun păstor care împărtășește viața turmei, ci este Păstorul cel bun care și-a jertfit viața pentru noi și care, înviat din morți, ne-a dăruit Spiritul său.

În reflecția sa, papa Francisc a adus în prim plan imaginea Bunului Păstor care nu este doar o călăuză și capul turmei, ci este cel care ne consideră pe fiecare dintre noi ca fiind ce poate fi mai de preț, Isus dându-și viața pentru mine, pentru fiecare dintre noi, murind și înviind pentru mine, pentru fiecare dintre noi, pentru că ne iubește și găsește în noi o frumusețe pe care noi înșine nu reușim să o vedem.

Pontiful și-a îndreptat gândul spre numeroasele persoane care se consideră neadecvate sau chiar greșite, spre cei care cred că valoarea lor depinde de obiectivele atinse, de succesul avut în ochii lumii, de judecățile celorlalți, amintind că, deseori, ajungem să ne lepădăm de noi înșine pentru lucruri mărunte! Papa ne amintește că Isus ne spune că pentru El valorăm foarte mult și întotdeauna. "Și astfel, pentru a ne regăsi pe noi înșine, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne raportăm la prezența Lui, să ne lăsăm primiți și ridicați de brațele iubitoare ale Bunului nostru Păstor" – a spus Sfântul Părinte.

Pontiful ne-a îndemnat să ne întrebăm dacă reușim să găsim în fiecare zi un moment în care să conștientizăm cât de mult valorăm pentru Isus care și-a dat viața pentru noi; dacă reușim să facem loc momentelor de rugăciune, de adorație, de laudă, pentru a fi în prezența lui Cristos și a ne lăsa mângâiați de El.

La final, papa a invocat mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria, pentru ca Maica Preacurată să ne ajute să găsim în Isus esențialul pentru a trăi.Sursa:vaticannews.va.ro