Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Războiul, Sinodul și rolul femeii, la recenta adunare a Consiliului cardinalilor

 
Războiul, Sinodul și rolul femeii, la recenta adunare a Consiliului cardinalilor
  • 20 Apr 2024
  • 407

S-a desfășurat pe 15 și 16 aprilie a.c. o nouă sesiune de lucru a Consiliului celor nouă cardinali, înființat de papa Francisc la începutul pontificatului pentru a-l ajuta în demersurile de reformă a Curiei romane și în misiunea de conducere a Bisericii universale. Conflictele actuale, demersurile sinodale și rolul femeii au fost principalele puncte din agenda reuniunii.

Cu mai multe momente de rugăciune pentru pace, demersurile sinodale și câteva contribuții despre rolul femeii, s-au încheiat marți, 16 aprilie a.c., cu participarea papei Francisc, lucrările recentei reuniuni a Consiliului celor nouă cardinali.

Redăm aici, în traducerea noastră de lucru, comunicatul Sălii de Presă a Sfântului Scaun:

În zilele de 15 și 16 aprilie a.c. a avut loc la Casa Sfânta Marta reuniunea Consiliului Cardinalilor. Alături de papa Francisc, au fost prezenți cardinalii care fac parte din Consiliu și secretarul acestuia.

Pe 15 aprilie a.c., Consiliul a continuat reflecția privind rolul femeii în Biserică, la care și-au adus contribuția sora Regina da Costa Pedro, din congregația Misionarele Imaculatei, care a adus mărturiile concrete și gândurile unor femei braziliene, și profesoara Stella Morra, care predă la Facultatea de Teologie a Universității Pontificale Gregoriană, care a analizat aportul culturilor în recunoașterea rolului femeii în diferite locuri de pe planetă.

Ziua de 16 aprilie a.c. lucrările au început cu un raport al cardinalului Mario Grech și al monseniorului Piero Coda despre Sinodul în curs de desfășurare. După o reflecție asupra implementării constituției apostolice Praedicate evangelium în curiile diecezane, lucrările s-au încheiat cu raportul fiecărui cardinal despre situația socială, politică și eclezială din diferitele lor regiuni.

În cursul reuniunii s-au făcut referiri - și, în mai multe rânduri, rugăciuni - la scenariile de război și de conflict din atât de multe locuri din lume, în special în Orientul Mijlociu și în Ucraina. Cardinalii - și, împreună cu ei, papa - și-au exprimat îngrijorarea față de ceea ce se întâmplă și speranța că vor fi sporite eforturile de identificare a căilor de negociere și de pace.

Următoarea reuniune a Consiliului va avea loc în iunie 2024.Sursa:vaticannews.va.ro