Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Continuați să iradiați lumină și speranță în jurul vostru

 
Continuați să iradiați lumină și speranță în jurul vostru
  • 09 Iun 2014
  • 3691
 "Nu vă fie teamă să visați la o lume mai justă", le-a spus Sfântul Părinte zecilor de mii de tineri reuniți pe stadionul Helvia Recina, din localitatea italiană Macerata. Papa a intervenit prin telefon sâmbătă, 7 iunie, în cursul serii, fiind ascultat de numeroșii tineri reuniți înainte de a porni în pelerinajul pe jos spre Loreto, inițiativă promovată de mișcarea Comuniune și Eliberare.

Evenimentul, cu titlul "Dumnezeu este Domnul surprizelor", ajuns la cea de-a 36-a ediție, a fost inaugurat printr-o Sfântă Liturghie prezidată de cardinalul Pietro Parolin, secretar de Stat.

Pontiful a plecat de la premiza că, dacă Dumnezeu este Domnul surprizelor, după cum subliniază tema pelerinajului, tinerilor nu trebuie să le fie teamă să viseze la o lume mai dreaptă, să întrebe, să se îndoiască și să aprofundeze. Credința nu este o ereditate pe care o primim de la alții, nu este un produs pe care să-l cumpărăm, ci un răspuns de iubire pe care-l dăm în mod liber și pe care-l construim zilnic, cu răbdare, printre succese și nereușite. Nu vă fie teamă să vă aruncați în brațele lui Dumnezeu; dacă Dumnezeu vă cere un lucru este pentru a-l binecuvânta și a-l multiplica de o sută de ori, a explicat Papa Francisc, a cărui voce a răsunat, prin telefon, pe stadionul din localitatea italiană Macerata, în ajunul solemnității Coborârii Duhului Sfânt:

Papa Francisc: "Sunt cu adevărat fericit că, în acest an, pelerinajul vostru începe chiar în noaptea care precede sărbătoarea Coborârii Duhului Sfânt, Rusaliile, și întâlnirea de rugăciune care are loc duminică în Vatican, pentru a invoca darul păcii în Țara Sfântă, în Orientul Mijlociu și în întreaga lume"

Succesorul lui Petru i-a încurajat pe tinerii pelerini spre Loreto să nu se lase descurajați de cei dispuși să renunțe la vise și fricoși, care vor să înlăture visele tinerilor și să-i îngrădească într-o mentalitate întunecoasă, în loc să-i lase să zboare în lumina speranței. Vă rog, nu cădeți în mediocritatea care trage în jos și face ca lumea să apară gri:

Papa Francisc: "Continuați să iradiați în jurul vostru lumină și speranță. Și să știți: speranța nu dezamăgește, nu dezamăgește niciodată! Nimic nu este pierdut cu Dumnezeu, însă fără de El totul este pierdut!"Sursa:ro.radiovaticana.va

Știri din aceeași categorie