Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un nou secretar adjunct la Bisericile orientale: mons. Filippo Ciampanelli

 
Un nou secretar adjunct la Bisericile orientale: mons. Filippo Ciampanelli
  • 16 Apr 2024
  • 360

Papa Francisc l-a numit în funcția de secretar adjunct al Departamentului pentru Bisericile orientale pe monseniorul italian Filippo Ciampanelli, până acum consilier de nunțiatură în serviciu la Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun. Mons. Ciampanelli îi urmează în funcție preotului Flavio Pace, care a fost numit secretar al Departamentului pentru promovarea unității creștinilor.

Luni, 15 aprilie a.c., Sfântul Părinte l-a numit în funcția de secretar adjunct al Departamentului pentru Bisericile orientale pe monseniorul Filippo Ciampanelli, până acum, consilier de nunțiatură în serviciu la Secția pentru Afacerile Generale a Secretariatului de Stat al Sfântului Scaun.

Născut în 1978 la Novara, în Italia, a fost sfințit preot în 2003. După doctoratul în teologie la Universitatea Pontificală Gregoriana din Roma, a frecventat cursurile Academiei Pontificale Ecleziastice și a intrat în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun.

A îndeplinit mai multe îndatoriri de serviciu la reprezentanțele pontificale din Georgia, Armenia, Azerbaidjan și din Belarus. Din 2015 este în serviciu la Secția pentru Afacerile Generale a Secretariatului de Stat al Sfântului Scaun.

Mons. Ciampanelli a trebuit să iasă, pentru a spune astfel, din discreția caracteristică a unui reprezentant al diplomației Vaticanului la chemarea papei Francisc. În ultimele luni, din cauza simptomelor prelungite ale răcelii și a oboselii fizice, Sfântul Părinte i-a încredințat în mai multe ocazii lectura discursurilor sale publice la rugăciunea ”Îngerul Domnului”, la unele audiențe generale sau la alte audiențe pentru diferite grupuri.

În noua misiune pe care o va desfășura la Departamentul care se ocupă de creșterea, salvgardarea dreptului și patrimoniului liturgic și spiritual al Bisericilor catolice de rit oriental, mons. Ciampanelli îi urmează în funcție mons. Flavio Pace, care, după patru ani de serviciu, a fost numit de papa Francisc secretar al Departamentului pentru promovarea unității creștinilor, ridicându-l în același timp la demnitatea de arhiepiscop.Sursa:vaticannews.va.ro

Știri din aceeași categorie