Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

PS Claudiu și PS Cristian la întâlnirea de dialog între Biserică și Stat

 
PS Claudiu și PS Cristian la întâlnirea de dialog între Biserică și Stat
  • 11 Apr 2024
  • 794

În organizarea Secretariatului de Stat pentru Culte, miercuri, 10 aprilie 2024, la București s-a desfășurat o întâlnire între reprezentanți ai cultelor religioase recunoscute din România, cu prim-ministrul Marcel Ciolacu și cu reprezentanți ai Statului român.

La acest moment de dialog și colaborare între Stat și Biserică au luat parte, din încredințarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, împreună cu Preasfinția Sa Cristian, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș. Între reprezentanții Statului român au fost de față la eveniment Nicolae Ionel Ciucă, președintele Senatului României, precum și Ciprian-Vasile Olinici, secretarul de stat pentru culte.

Conform sitului Guvernului României, gov.ro, „conducătorii cultelor din România au transmis mesajul lor, alături de sugestii privind formele concrete de manifestare ale dialogului dintre stat și culte. Aceștia au subliniat importanța promovării valorilor construite pe principiul iubirii aproapelui, nevoia de pace în lumea de astăzi, precum și păstrarea valorilor conservatoare care stau la baza societății românești.”

„Una dintre propunerile întâlnirii a constat și în inițierea declarării unei Zile a Libertății Religioase și a contribuției cultelor la binele social în România, data propusă fiind cea de 16 mai, pentru a marca semnarea de către toți reprezentanții cultelor din România, la Snagov, în 16 mai 2000, a unei declarații comune cu privire la integrarea României în Uniunea Europeană, o premieră în România post-decembristă.”

Întâlnirea a fost găzduită în Sufrageria Regală din cadrul Muzeului Național de Artă al României, următorul eveniment de acest fel fiind programat pentru luna octombrie a acestui an.

Sursa foto: Raluca Ene/Basilica
Luigi Ivanciu/Ziarul LuminaSursa:eparhiaclujgherla.ro