Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc, într-un mesaj către tineri: Cristos este viu și vrea ca și voi să fiți vii

 
Papa Francisc, într-un mesaj către tineri: Cristos este viu și vrea ca și voi să fiți vii
  • 28 Mar 2024
  • 476

Luni, 25 martie a.c., papa Francisc a transmis un mesaj către tineri cu ocazia împlinirii a cinci ani de la exortația apostolică post-sinodală ”Christus vivit”. Papa scrie că își dorește ca mesajul său să retrezească în tineri speranța, mai ales în actualul context internațional și eclezial. ”Cristos este viu”, subliniază pontiful, ”și vrea ca și voi să fiți vii”.

 

Dragi tineri, Cristos este viu și vrea ca voi să fiți vii”: scrie papa Francisc într-un mesaj transmis tinerilor cu ocazia celei de-a cincea aniversări a exortației apostolice post-sinodale ”Christus vivit”.

Certitudinea că Isus este viu, scrie papa în mesaj, ”este o certitudine care îmi copleșește mereu inima de bucurie și care mă face ca acum să vă scrie acest mesaj, la cinci ani de la publicarea exortației apostolice Christus vivit, rod al Adunării Sinodului episcopilor care avea ca temă Tinerii, credința și discernământul vocațional”.

”Aș vrea ca mai întâi de toate”, scrie Sfântul Părinte, ”cuvintele mele să retrezească în voi speranța. Într-adevăr, în actualul context internațional, marcat de atâtea conflicte, de atâtea suferințe, îmi închipui că mulți dintre voi se simt descurajați. De aceea, doresc să pornim din nou împreună de la vestea care stă la baza speranței pentru noi și pentru întreaga omenire: Cristos este viu!”. Într-un atare context, ”voi aveți această mare misiune: să dați mărturie în fața tuturor pentru bucuria care se naște din prietenia cu Cristos”.

Amintind că la începutul pontificatului său, mai precis, la Ziua mondială a tineretului de la Rio de Janeiro, papa le-a cerut tinerilor să se facă auziți, papa spune că le cere din nou același lucru: ”faceți-vă auziți, strigați, nu atât prin voce, cât mai ales prin viață și inimă, acest adevăr, Cristos este viu!, pentru ca toată Biserica să fie împinsă să se ridice, să pornească din nou la drum și să ducă vestea sa lumii întregi”.

În mesajul său, papa menționează, de asemenea, faptul că pe 14 aprilie a.c. se vor împlini 40 de ani de la prima mare întâlnire a tinerilor care, în contextul Anului Sfânt al Răscumpărării, a dus la actualele Zile mondiale ale tineretului. În același timp, exortația ”Christus vivit”, scrie Sfântul Părinte, ”este rodul unei Biserici care vrea să meargă împreună și care, de aceea, se predispune la ascultare, la dialog și la discernământul constant al voinței Domnului”.

Amintind, în fine, ”experimentul sinodal” care a contribuit la adunarea Sinodului despre tineri – când sute de tineri au venit la Roma și au lucrat împreună la propuneri pentru agenda sinodală – papa Francisc spune că ”participarea tinerilor a contribuit la retrezirea sinodalității, o dimensiune constitutivă a Bisericii (cf. Documentul final din 2018, nr. 21). În noua etapă a actualului parcurs eclezial, scrie papa în mesajul adresat tinerilor, ”avem nevoie mai mult ca niciodată de creativitatea voastră pentru a explora noi drumuri, fiind mereu în fidelitate față de rădăcinile noastre”.

”Dragi tineri, voi sunteți o speranță vie a unei Biserici care merge pe cale! De aceea, vă mulțumesc pentru prezența și contribuția voastră la viața Trupului lui Cristos. Vă recomand: nu faceți să lipsească gălăgia voastră bună, avântul vostru, ca cel care vine de la un motor curat și agil, și modul vostru original de a trăi și de a vesti bucuria lui Isus înviat”.Sursa:vaticannews.va.ro