Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Reculegere spirituală pentru comunitatea greco-catolică română din Cesano

 
Reculegere spirituală pentru comunitatea greco-catolică română din Cesano
  • 20 Mar 2024
  • 324

În zilele de 16-17 martie 2024 comunitatea greco-catolică din Cesano, Italia, a organizat două zile de reculegere spirituală. Într-o atmosferă propice, găzduiți fiind de Centro di spiritualità Rogate din Morlupo, cei 30 de participanți însoțiți de părintele Valentin Marcu au avut parte de un program profund spiritual, propus de don José Manuel Torres, paroh la Cesano, predicatorul celor două zile de reculegere spirituală.

Meditațiile expuse de părintele predicator au propus fiecărui participant, încă de la început, o reeducare la liniștea interioară, pentru a reuși să renunțăm la noi înșine și a pune ordine în propria viață. Pornind de la reflecții asupra primului păcat- al îngerilor-, urmând cu cel de-al doilea păcat - al lui Adam și Eva-, până la persoanele care au ajuns în iad datorită unui singur păcat de moarte, participanților li s-au propus colocvii cu Domnul și Mântuitorul nostru Isus Cristos răstignit. 
 
Parabola fiului risipitor, sfântul Sacrament al Spovedaniei, examenul de conștiință - conform schemei propuse de Sfântul Părinte Papa Francisc - s-au găsit la baza următoarelor meditații expuse de părintele predicator. Fiecare credincios a fost invitat a aprofunda prin meditațiile persoanele și colocviile cu Dumnezeu Tatăl, cu Isus Cristos și cu Preacurata Fecioară Maria.
 
Rugăciunea a desăvârşit această perioadă de reculegeri spirituale prin Calea Cucii a familiilor, ce s-a desfășurat în frumosul parc al structurii religioase, rugăciunea Rozariului, Adorația Euharistică, rugăciunile de seară și de dimineață, iar duminică ziua Domnului a fost încununată de rugăciunea Îngerul Domnului urmată de celebrarea Sfintei Liturghii de către cei doi preoți.
 
La sfârșitul programului don José a mulțumit părintelui Valentin pentru frumoasa activitate cât și pentru invitație. 
Cunoscând sentimentele de prețuire  față de poporul român, părintele Valentin a oferit lui don José un album cu doi dintre Episcopii Martiri ai Bisericii noastre greco-catolice, Vasile Aftenie și Tit Liviu Chinezu, cât și o imagine cu rugăciunea pentru beatificarea fratelui Mihai de la Prilog. 
 
Părintele Valentin a oferit la final  fiecărui participant, drept amintire a celor două zile de reculegere spirituală, un crucifix cu Isus Cristos, Bunul păstor. 
 
Ana Igna