Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Arhiepiscopul Parisului a primit vizita Preasfinției Sale Mihai

 
Arhiepiscopul Parisului a primit vizita Preasfinției Sale Mihai
  • 07 Mar 2024
  • 729

Miercuri6 martie, Excelența Sa Laurent Ulrich, Arhiepiscop de Paris și Ordinar al catolicilor orientali din Franța, l-a întâlnit pe Preasfinția Sa Mihai FrățilăEpiscopul Eparhiei Greco-Catolice ”Sfântul Vasile cel Mare” din București. Întâlnirea a fost prilejuită de lansarea volumului Martyrs du communisme; 7 evêques dans les geôles roumaines de Francisca Băltăceanu și Monica Broșteanu, apărut recent la editura pariziană Salvator.

Preasfinția Sa Mihaiînsoțit de Pr. Dan Popescu și de cei doi preoți ai Misiunii Greco-Catolice Române de la Paris, Pr. Mihai Marina și Pr. Alin Cîndea, a avut o întrevedere de o oră cu Arhiepiscopul din capitala Franței. 

Episcopul de București i-a oferit Mons. Ulrich un fragment din moaștele Fericitului episcop AfteniePentru Biserica din România este semnificativă răspândirea faimei sfinţeniei celor Şapte episcopi martiri, a exemplului lor de credinţă care primeşte astfel renozanţa catolicităţii. Alături de moaşte PS Mihai a oferit şi icoana Fericitului precum şi albumul care consemnează periplul vieţii celor doi episcopi martiri, Aftenie şi Chinezu, în misiune la Bucureşti la momentul arestării lor de către regimul comunist, în 1948.