Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Dacă îți pierzi cumpătul ușor, aceste exerciții te pot ajuta

 
Dacă îți pierzi cumpătul ușor, aceste exerciții te pot ajuta
  • 29 Feb 2024
  • 431

De Marie-Noël Florant (consilier marital)

 

Aceste sfaturi vă pot ajuta să eliminați acest obicei otrăvitor în viața voastră.

Pierderea cumpătului a fost asemănată cu o boală care distruge pacea interioară și exterioară a tuturor celor care o întâlnesc. Dar este posibil să remediați acest defect fără a vă pierde personalitatea.

Fă un pas înapoi folosind umorul

Însuși faptul de a recunoaște și accepta problema este primul pas pe calea către un control mai bun al mâniei sau frustrării tale. Următorul pas este detectarea detonatoarelor înainte ca acestea să te determine să explodezi și să cunoști semnele fizice care îți însoțesc furia (respirația, bătăile inimii etc.).

Dar de multe ori acest lucru nu este suficient pentru a vă calma, și este de asemenea important să învățați cum să faceți un pas înapoi cu mult umor. De exemplu, dacă auziți cuvinte dure care vă sunt adresate, spuneți pur și simplu: „Ceea ce mi-ai spus mă doare cu adevărat.” Acest lucru este obligat să-l încurce pe celălalt, care nu are neapărat vreo rea voință.

În toate aceste cazuri, trebuie să te împotrivești să acționezi cu mânie. Dar dacă nu vă puteți împiedica furia să fiarbă, trebuie să reparați daunele cauzate de aceasta. Cel mai important, este să-ți ceri scuze rapid, pentru că iertarea este unguentul liniștitor care ne permite să trecem mai departe cu o inimă mai ușoară.

Bunătate și smerenie față de celălalt... și față de noi înșine

Mai fundamental, luând sfaturile Sfântului Francisc de Sales, ar trebui să lucrăm cu toții la dezvoltarea virtuților bunătății și smereniei pentru a ne împiedica să explodăm cu mânie. Să-i tratăm pe alții cu bunătate și smerenie în loc să le imputăm intenții rele. Și să arătăm o oarecare compasiune pentru noi înșine, apelând la mila lui Dumnezeu.

Sursa: aleteia.org

Traducerea: Ioan - Ștefan Dumitraș

Știri din aceeași categorie