Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Video: Tinerii greco-catolici români de la Paris salutați de Papa Francisc

 
Video: Tinerii greco-catolici români de la Paris salutați de Papa Francisc
  • 28 Feb 2024
  • 428

Duminică, 25 februarie 2024, un grup de tineri greco-catolici români din Paris, aflați în pelerinaj pentru trei zile la Roma, însoțiți fiind de Pr. Alin Cîndea, a fost salutat de Papa Francisc la finalul rugăciunii ”Îngerul Domnului” recitată de la fereastra apartamentului pontifical din Palatul Apostolic. 

”Să ne deschidem spre lumina lui Isus! El este iubirea și viața fără sfârșit. Pe cărările uneori chinuitoare ale existenței, să căutăm fața lui, plină de îndurare, de fidelitate, de speranță. Ne ajută în acest sens rugăciunea, ascultarea Cuvântului, sacramentele”. Acest îndemn, inspirat din Evanghelia după sfântul Marcu, capitolul 9, s-a aflat în centrul alocuțiunii Papei Francisc care a însoțit rugăciunea antifonului marian "Angelus", la care cei 55 de tinerii români din capitala Franței au participat. 

 

Emoția tinerilor a fost foarte mare, întrucât nu se așteptau ca Suveranul Pontif să-i salute. Din acest motiv îndemnul Pontifului ”să ne propunem ca în Postul Mare să cultivăm privirile deschise, să devenim căutători de lumină, căutători ai luminii lui Isus în rugăciune și în oameni” a fost primit cu multă deschidere și în mod personal de tinerii români care trăiesc în diaspora.

ACC