Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

"24 de ore pentru Domnul", într-o îmbrățișare divină care să ne consoleze

 
"24 de ore pentru Domnul", într-o îmbrățișare divină care să ne consoleze
  • 28 Feb 2024
  • 811

Revine și în acest an inițiativa de rugăciune și reconciliere în Postul Mare dorită de papa Francisc, ajunsă în 2024 la cea de-a 11-a ediție. Evenimentul va fi celebrat în diecezele din întreaga lume în ajunul celei de-a patra duminici din Postul Mare, de vineri 8 până sâmbătă 9 martie. Motto-ul ales de Sfântul Părinte pentru acest an este versetul "Umblați într-o viață nouă", din capitolul 6 al Scrisorii sfântului apostol Paul către Romani.

În parohiile din întreaga lume, inițiativa de rugăciune din Postul Mare cuprinde meditarea și recitarea rugăciunii Rozariului, Calea Sfintei Cruci, expunerea Preasfântului Sacrament și adorația euharistică, ascultarea Cuvâtului și celebrări penitențiale în cadrul cărora credincioșii sunt îndemnați să se spovedească.

Lansată în 2014 de Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări, inițiativa se dorește a fi un îndemn pentru creștinii catolici de a-i oferi Domnului 24 de ore de rugăciune și de a trăi milostivirea Sa prin Sacramentul Spovezii.

În decursul anilor, cele 24 de ore pentru Domnul, papa Francisc a prezidat - în diferite lăcașuri de cult din Roma - Ritul Reconcilierii mai multor penitenți cu mărturisirea păcatelor și dezlegarea individuală.

În diecezele din România s-a răspuns imediat și pe deplin la inițiativa de a-i dedica Domnului 24 de ore de rugăciune, credincioșii fiind îndemnați de păstorii lor sufletești să participe în număr cât mai mare. De asemenea, au primit îndemnul de a se implica activ în această inițiativă grupurile parohiale, mișcările și asociațiile bisericești, precum și congregațiile religioase prezente în parohii.

Cu referire la Sacramentul reconcilierii, ce ne oferă oportunitatea cunoașterii milostivirii Domnului, papa Francisc a spus, anul trecut, în cadrul celebrării inițiativei spirituale din Postul Mare ”24 de Ore pentru Domnul”, că trebuie să fie "o întâlnire festivă care vindecă inima și lasă pace în interior". Nu trebuie să fie "un tribunal uman de care să ne fie frică", ci "o îmbrățișare divină care să ne consoleze". Ocazia a fost Liturghia Penitențială prezidată în parohia romană Santa Maria delle Grazie (Sfânta Maria a Harurilor) din cartierul roman Trionfale.



Sursa:vaticannews.va.ro