Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Adunarea Generală a Asociației Cercetașii Munților a avut loc la Cluj-Napoca

 
Adunarea Generală a Asociației Cercetașii Munților a avut loc la Cluj-Napoca
  • 27 Feb 2024
  • 335

În perioada 23-25.02.2024 în Cluj-Napoca a avut loc Adunarea Generală a Asociației Cercetașii Munților. Reprezentanții grupurilor ACM din Baia Mare, Beclean, București, Câmpulung Muscel, Cluj-Napoca, Timișoara s-au bucurat să împărtășească aspecte ce privesc atât partea administrativă, cât și partea pedagogică.

În prima parte accentul a fost pus pe analiza și aprobarea programului de activitate a grupurilor și a echipelor naționale pentru anul anterior. În continuare a fost prezentat proiectul „Program de Activitate” și proiectul de buget din anul 2024. O temă de dezbatere în urma căreia a rezultat un program multianual național a fost „Asociația în responsabilitatea tuturor”.

Un surplus de entuziasm și optimism a fost adus de vizita Preasfințitului Părinte Claudiu-Lucian Pop, Episcop al Eparhiei de Cluj-Gherla, însoțit de părintele Vasile Tofană, Vicar general. Prin prezența lor au confirmat susținerea pe care Biserica o acordă misiunii cercetașilor. Preasfințitul Claudiu a reliefat rolul specific și deosebit de important pe care cercetășia o are în formarea și educarea tinerilor, în natura privită ca o școală a vieții concrete, unde se formează omul complet: trup, suflet și minte, omul care analizează și își asumă responsabilități concrete, întâi ca lider în cercetășie, apoi în viața socială și spațiul civic. Preasfinția Sa Ep. Claudiu a binecuvântat pe cei prezenți și misiunea lor!

Rugăciunea șefului ne-a adus aminte că am fost aleși „în ciuda slăbiciunii noastre” să îi servim pe frații noștri cercetași și surorile noastre cercetașe, și să îi conducem etapă cu etapă „până la Tine, Doamne, în Tabăra odihnei și a bucuriei…” În pasajul evanghelic (Ioan 13,4-15) lecturat și meditat la rugăciunea de dimineață ne este prezentată ca și model slujirea lui Isus. Adorația euharistică a reprezentat un moment de introspecție, favorizând un moment de dialog al fiecărui participant cu Dumnezeu. Sfânta Liturghie de duminică a fost apogeul spiritual al timpului nostru petrecut împreună, de mulțumire pentru toate rezultatele și activitățile cu care am fost binecuvântați și de încredințare pentru îndeplinirea cu har a misiunilor care urmează.

Cea de a doua parte a reprezentat actualizarea conducerii Asociației. Posturile rămase libere din Consiliul Director au fost ocupate prin vot de către tineri entuziaști, dornici să asigure actualizarea și continuitatea formării prin cercetășie. Dat fiind faptul că membrii biroului servesc Asociația de o lungă perioadă de timp, au lansat o invitație adresată persoanelor prezente să își asume responsabilitatea conducerii Asociației. Răspunsul a venit din partea a 5 tineri, însoțiți de 2 formatori ACM, cu o experiență vastă, care își asumă conducerea interimară cu sprijinul Îndrumătorului Spiritual National. Astfel Comisarul General interimar este Andrei-Cristian Tat, ajutat de către 4 adjuncți: Andrei-Iosif Mureșan-Radu, Bogdan-Andrei Todoran, Tudor Sorin Horotan și Lorena-Denisa Sarca. Totodată, în Biroul ACM, pe postul de Secretar General, a fost numită Sarah Haragîș. Responsabilitățile financiare și economice i-au fost încredințate lui David-Andrei Mărieș. Pr. Angel Zareczki continuă să însoțească ACM-ul prin misiunile de Îndrumător Spiritual Național și Coordonator al Echipei Pedagogice.

Mulțumim și le suntem foarte recunoscători Biroului ACM și conducerii Asociației, purtându-i în rugăciunile noastre, în mod special fostului Comisar General Mihai-Alexandru Lar, fostului Secretar General Andrei Lucaciu și tuturor colaboratorilor lor. Ei și-au îndeplinit misiunile cu fidelitate și perseverență, trăind și transmițând idealul cercetășesc! Mulțumim conducerii și echipelor de șefi ai grupului ACM- Cluj-Napoca, care și-au asumat rolul de gazdă, au asigurat buna organizare și buna desfășurare a Adunării Generale. De asemenea, mulțumim pentru ospitalitate conducerii Centrului Spiritual Manresa care ne-a susținut în demersul logistic, masă și spații pentru lucru.Sursa:eparhiaclujgherla.ro