Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Prostul obicei care poate distruge orice relație

 
Prostul obicei care poate distruge orice relație
  • 21 Feb 2024
  • 448

Am început de curând să-mi dau seama cât de nerăbdător sunt și cât de mult acest lucru afectează fiecare relație pe care o am - de la familie și prieteni la noile cunoștințe și colegii de muncă.

De câte ori mă prefac că ascult pe cineva, în timp ce mintea mea este în altă parte, concentrată asupra lucrurilor mai importante pe care trebuie să le fac, asupra acelor puncte omniprezente din lista mea zilnică de ocupații?

Mă gândesc că mulți dintre noi trăim în aceeași situație.

Poate încercați să terminați de scris un articol înainte de termenul limită, iar copilul vostru dorește să-i acordați atenție și începe să vă lovească computerul.

Poate mătușa dorește să vorbească cu dumneavoastră și nu doriți să opriți vizionarea videoclipului, deoarece vă aflați în timpul liber.

În aceste două exemple și în multe altele, ocupațiile dumneavoastră predomină și nu puteți acorda întreaga atenție unei alte ființe umane pentru câteva minute.

Când prieteniile mele se degradează în loc să înflorească? În momentul în care nu acord toată atenția mea unei conversații, deoarece mă preocupă alte lucruri.

Când devine mai tensionată relația cu soțul meu? Când sunt frustrată de modul în care face lucrurile, îi spun aceasta sau fac lucruri în felul meu. Când nu vreau să ascult ceea ce spune, deoarece durează prea mult timp și încerc să închei rapid conversația sau să schimb subiectul.

Când devine mai tensionată relația cu fiul meu? Atunci când nu am timp să-i explic ceea ce se întâmplă. Când fac lucruri pentru el, deoarece nu am timp să-l învăț pe el să le facă. Când nu reușesc să gestionez discuțiile sale continue și întrebările insistente.

Când devine mai tensionată relația mea cu Dumnezeu? Când evit să-mi fac timp pentru rugăciune sau aștept cu nerăbdare ca Liturghia să se termine pentru a mă putea întoarce la lucrurile mele.

Iată câteva modalități prin care nerăbdarea dăunează relațiilor mele. De acum înainte îmi propun să mă concentrez asupra darului pe care îl reprezintă faptul de a fi răbdător și implicat în momentele pe care le trăiesc.

La revedere, vechea mea nerăbdare și bun venit noii mele răbdări care vrea să îi trateze pe ceilalți cu respect și cu timpul pe care ea însăși îl merită și îl dorește.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:it.aleteia.org

Știri din aceeași categorie