Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Fecioara Maria, prima discipolă misionară

 
Fecioara Maria, prima discipolă misionară
  • 19 Noi 2023
  • 477

Vineri, 17 noiembrie 2023, papa Francisc a primit un grup de aproximativ patru sute de pelerini din arhidieceza de Ozamiz, în Filipine, cu ocazia celei de-a 50-a aniversări de la înființare. Papa a scos în evidență alegerea lor de a marca acest jubileu printr-un pelerinaj la sanctuarele Fecioarei Maria din Europa și i-a îndemnat să fie discipoli misionari.

În timp ce priviți la viitor, vă încurajez să mergeți împreună în solidaritate fraternă, ascultându-vă unii pe alții și, mai ales, ascultându-L pe Spiritul Sfânt, care călăuzește Biserica să discearnă parcursuri noi și creative pentru vestirea Evangheliei”: a spus papa Francisc primind vineri în audiență un grup de aproximativ patru sute de pelerini din arhidieceza de Ozamiz, în Filipine, care au venit la Roma în pelerinaj pentru a sărbători a cincizecea aniversare a înființării arhidiecezei.

În salutul său, Sfântul Părinte a remarcat că fericita aniversare a oferit credincioșilor posibilitatea de a se ruga la mormintele sfinților apostoli Petru și Pavel în contextul unui amplu pelerinaj marian jubiliar la sanctuarele Fecioarei Maria din Europa. De altfel, a reluat papa, ”pelerinajul la sanctuare este o expresie clară a încrederii în Dumnezeu. Pelerinii poartă în inimă credința lor, istoria lor, bucuriile și necazurile, speranțele și rugăciunile personale. (...) La sanctuare întâlnim iubirea blândă a Tatălui care este milostiv față de toți, iar această milostivire ne este deseori manifestată prin intermediul sfintei noastre maici, Maria, care ne învață să-L primim pe Dumnezeu în viață și, tocmai pentru că ea este mamă, știe să depună necesitățile noastre în fața lui Isus, cum a făcut pentru mirii de la Cana (cf. In 2,3-5)”.
Papa Francisc: ”Îmi place faptul că gestul Mariei, acela care o descrie așa cum este, este acela de a-L arăta pe Isus. Ce a spus ea la Cana? Faceți ceea ce El vă va spune. Maria nu arată niciodată către ea însăși. Maria îl arată pe Domnul, mereu îl arată pe Domnul. Este un gest de mamă, un gest generos pentru că ea nu a vrut niciodată să se pună pe sine în centru, ci întotdeauna pe Domnul”.

Papa și-a exprimat bucuria pentru faptul că pelerinajul lor este unul marian, precum și urarea de a se rugă la diferite sanctuare dedicate Fecioarei Maria. ”Maria este, într-adevăr, cea care ne arată că a fi discipoli ai lui Isus presupune întotdeauna a asculta cuvântul său, meditându-l în inimă (cf. Lc 2,19) pentru ca apoi să-l ducem la ceilalți, după cum învățăm atunci când ea merge să o viziteze pe ruda ei Elisabeta, înaintată în vârstă (cf. Lc 1,39-56)”.
Papa Francisc: ”Putem spune că Fecioara Maria a fost prima discipolă misionară. Sper ca acest pelerinaj să vă ajute pe fiecare dintre voi să fiți asemenea ei: discipoli misionari, transformați de întâlnirea cu Domnul și reînnoiți în zelul de a mărturisi prezența sa, compasiunea sa și iubirea sa”.

În același timp, papa a îndemnat pelerinii filipinezi ca evenimentele și celebrările prevăzute pentru acest jubileu arhidiecezan să-i inspire pe toți să aprofundeze conștiința chemării baptismale de a trăi întotdeauna ca ”discipoli credincioși ai Domnului”. Hrănindu-se din predicarea Cuvântului lui Dumnezeu și din celebrarea sacramentelor, membrii comunității arhidiecezane vor contribui la răspândirea Împărăției lui Dumnezeu, ”împărăție de dreptate, unitate și pace”. În fine, Sfântul Părinte a îndemnat parohiile și toate comunitățile să practice în mod ”exemplar” faptele de milostenie și, prin caritatea lui Isus, să arate apropierea față de toți, mai ales față de familii, tineri, bolnavi, vârstnici și săraci.Sursa:vaticannews.va.ro