Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sanctuarele, locuri de rugăciune, cu atenție specială la sacramente și primirea pelerinilor

 
Sanctuarele, locuri de rugăciune, cu atenție specială la sacramente și primirea pelerinilor
  • 15 Noi 2023
  • 223

Papa Francisc s-a întâlnit sâmbătă, 11 noiembrie a.c., cu rectorii și personalul Sanctuarelor, reuniți, din 9 noiembrie, în Vatican, pentru cea de-a doua întâlnire internațională. Pontiful a recomandat ca aceste "locuri speciale" să fie în primul rând locuri de rugăciune, în care să se manifeste o atenție specială față de sacramente și față de primirea pelerinilor.

 

În cadrul întâlnirii, care a avut loc în Aula Paul al VI-lea, Sfântul Părinte a îndemnat la oferirea consolării celor care vin la sanctuare cu poveri și probleme, printr-o "apropiere plină de compasiune". Apoi, a amintit  că 2024 va fi un an dedicat în întregime rugăciunii, în vederea Jubileului din 2025.

Oamenii merg la sanctuare pentru a se ruga, pentru a căpăta încredere în viitor și, mai presus de toate, pentru a fi consolați de poverile, suferințele și grijile care adesea le apasă trupul și sufletul. De aceea, aceste locuri sfinte trebuie să debordeze de mângâiere și milostivire. Ceea ce, în practică, înseamnă și discernământ în alegerea preoților pentru sacramentul spovezii, pentru ca să nu se întâmple ca cei care vin la confesional "să găsească obstacole care să-i împiedice în trăirea unei reconcilieri depline".

Sacramentul Reconcilierii înseamnă a ierta, întotdeauna. A ierta... A ierta întotdeauna așa cum iartă Tatăl. Să iertați.

Pontiful a dat recomandări clare și concrete rectorilor Sanctuarelor și personalului care-și desfășoară misiunea în aceste lăcașuri de cult. Inițiativa, dorită și îngrijită de monseniorul Rino Fisichella a fost organizată de Departamentul pentru Evanghelizare. În cursul întâlnirii, pontiful a implorat, încă o dată, "mijlocirea Maicii Domnului pentru ca, în aceste vremuri chinuite, atât de mulți dintre frații și surorile noastre care suferă să găsească pace și speranță".Sursa:vaticannews.va.ro