Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Tabără Zileos pentru tinerii Parohiei Greco-Catolice Române din Paris

 
Tabără Zileos pentru tinerii Parohiei Greco-Catolice Române din Paris
  • 11 Noi 2023
  • 613

Weekendul trecut a avut loc la Domeniul ”Sainte Marguerite”din Trie-Chateau, Franța, un Campus organizat de Asociația Zileos. Un grup de 24 de tineri din Parohia Greco-Catolică Română din Paris a participat în această tabără dedicată tinerilor

Pe parcursul celor trei zile participanți s-au bucurat de activități și ateliere specifice care le-au dat celor prezenţi posibilitatea de a se cunoaşte mai bine, de a comunica mai mult şi mai eficient, de a-şi dărui prietenia şi de a fi mai apropiaţi între ei şi toţi împreună de Cristos, sursa bucuriei și a iubirii.

Zileos este o asociație care lucrează cu tineri cu vârsta cuprinsă între 11 şi 25 de ani (pre-adolescenţi, adolescenţi, studenţi şi tineri care și-au început cariera profesională). Proiectul dezvoltă o pastoraţie care se sprijină pe necesitatea de a le veni în întâmpinare în mediul lor de viaţă. În toate programele sale, Zileos are grijă să ţină cont de patru dimensiuni: raportarea la sine; relaţia cu ceilalţi, relaţia cu Isus Cristos, raportarea la lume şi angajamentul în lume. Zileos are ca finalitate trezirea, iniţierea în credinţa creştină, formarea şi organizarea tinerilor. Se adresează, de asemenea și tinerilor, care afirmă că sunt în căutarea lui Dumnezeu sau nu-L cunosc pe Dumnezeu, care sunt departe de Biserică şi de credinţa creştină.

 

Două mărturii:

”Vă mulțumesc încă odată pentru oportunitatea pe care ne-ați oferit-o de a participa la tabăra de la Trie Chateau. 

Am trăit o experiență unică și formidabilă! Am cunoscut persoane noi, am împărtășit experiențe, și mi-am dat seama ca este ceva ce îmi place!

Am trăit un moment de nedescris, mai ales în ultima zi... a fost ceva magic .

Vă mulțumesc pentru tot ce faceți pentru noi în parohie, mai ales pentru tineri! 

Abia aștept Pelerinajul de la Roma și să mai organizăm evenimente cu Asociația Zileos!”

(Diana C.)

 

”Vreau să vă mulțumesc pentru acest Weekend.

În doar câteva zile am reușit să descoperim foarte multe lucruri din punct de vedere spiritual și cultural, am făcut cunoștința unor persoane noi și am făcut activități foarte amuzante și utile (de exemplu atelierele). 

A fost o experiență doar cu puncte pozitive, abia aștept următoarele proiecte. 

Mulțumesc încă o dată.”

(Daniela M.)

 

ACC