Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Rugăciunea de dimineață îți dă putere pentru întreaga zi

 
Rugăciunea de dimineață îți dă putere pentru întreaga zi
  • 05 Noi 2023
  • 715

Amintiți-vă întotdeauna: Roma nu a fost construită într-o singură zi. Rezultatele bune în viață necesită mai mult timp, iar acest lucru este valabil și pentru obiceiurile bune care sunt dobândite și asimilate treptat.


A consacra timp în fiecare zi lui Dumnezeu

Unele obiceiuri aprofundează relația noastră cu Dumnezeu și, la fel ca în orice relație, ele riscă să se slăbească în cazul în care nu sunt practicate în mod regulat. Dacă dorim ca relația noastră cu Dumnezeu să se întărească și să crească, trebuie să-i dedicăm timp în fiecare zi pentru a comunica cu El. Pentru aceasta, un obicei bun este rugăciunea de dimineață.

În cartea sa Cele 7 obiceiuri zilnice ale persoanelor sfinte și apostolice, părintele John McCloskey descrie un obicei de al său: "Îngenunchiez și ofer noua zi spre mărirea lui Dumnezeu. Uneori mă folosec de o rugăciune existentă sau să mă rog cu propriile mele cuvinte." Și tu poți alege o rugăciune pe care o preferi. "Personal, când mă trezesc, spun Serviam ("Eu slujesc" în latină), care este opusul declarației rebele a lui Lucifer (Non servi, "Eu nu slujesc")." Cuvinte simple, dar cu o încărcătură spirituală foarte puternică.

Exemplul Sfintei Tereza

O rugăciune de încredințare bine-cunoscută este cea a Sfintei Tereza de Lisieux:

"Dumnezeule, îți ofer toate acțiunile pe care am de gând să le fac astăzi, pentru preamărirea Preasfintei Inimi a lui Isus; vreau să-mi fie sfințite bătăile inimii, gândurile cele mai simple și toate acțiunile mele unindu-le cu meritele Sale infinite, și să-mi îndrept greșelile mele în cuptorul iubirii Sale milostive.

O, Dumnezeul meu! Te rog pentru mine și pentru cei care îmi sunt dragi. Dă-ne harul de a îndeplini voia Ta sfântă, acceptând din dragoste față de Tine toate bucuriile și necazurile acestei vieți trecatoare, astfel încât într-o zi să fim reuniți în Cer pentru toată veșnicia."

Așa să fie

Făcând o rugăciune de încredințare dimineața, îi consacrați lui Dumnezeu tot restul zilei. Acest lucru vă va da puterea de a face față la tot ceea ce următoarele ore vă rezervă.

 

Traducere: ACCSursa:it.aleteia.org