Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Patriarhul Pizzaballa a consacrat Țara Sfântă Inimii Neprihănite a Mariei

 
Patriarhul Pizzaballa a consacrat Țara Sfântă Inimii Neprihănite a Mariei
  • 01 Noi 2023
  • 441

"Fie ca atingerea ta maternă să-i liniștească pe cei care suferă și fug de rachete și bombe. Fie ca îmbrățișarea ta maternă să-i mângâie pe cei care sunt răniți sau forțați să-și părăsească casele".

"Maica lui Dumnezeu și Mama noastră... care ai străbătut cândva drumurile țării noastre; călăuzește-ne acum pe cărările păcii".  Acestea sunt cuvintele din Actul de consacrare a Țării Sfinte Inimii Neprihănite a Mariei, duminică, 29 octombrie, de patriarhul latin de Ierusalim. Sfânta Liturghie în cadrul căreia a avut loc actul de consacrare a fost urmată de tradiționala procesiune cu icoana Preacuratei Fecioare Maria. Sfânta Liturghia a fost transmisă în modalitate streaming.

Pace în orașele și satele noastre

"Inimii tale neprihănită ne încredințăm și ne consacrăm solemn pe noi înșine, Biserica noastră, întreaga umanitate, popoarele din Orientul Mijlociu și, mai ales, poporul din Țara Sfântă, care îți aparține, întrucât l-ai înfrumusețat cu nașterea ta, cu virtuțile și cu suferințele tale, și de acolo l-ai dat lumii pe Răscumpărătorul. Fă ca războiul să ia sfârșit și ca pacea să se răspândească în orașele și satele noastre" - a spus patriarhul latin de Ierusalim în rugăciunea de consacrare a Țării Sfinte Inimii Neprihănite a Mariei.

Călăuzirea liderilor mondiali

"În aceste vremuri de încercare, ne întoarcem la tine pentru că ne iubești și ne cunoști; omenirea s-a abătut de la calea păcii. A uitat lecțiile învățate din tragediile trecutului recent, din sacrificiile a milioane de oameni care au căzut în războaie". "În mijlocul misterului nelegiuirii care este răul și războiul", a continuat patriarhul, "călăuzește-i pe liderii lumii și pe cei care hotărăsc destinul națiunilor, pentru ca ei să decidă în conformitate cu dreptatea și adevărul și să lucreze pentru binele comun".

Îmbrățișare și mângâiere

De asemenea, patriarhul Pizzaballa i-a cerut Preacuratei Fecioare Maria să indice "locuitorilor patriei tale calea fraternității": "În mijlocul tunetului armelor, transformă gândurile noastre în pace și săbiile noastre în pluguri. Fie ca atingerea ta maternă să-i liniștească pe cei care suferă și fug de rachete și bombe.

Fie ca îmbrățișarea ta maternă să-i mângâie pe cei care sunt răniți sau forțați să își părăsească locuințele, pe cei care au pierdut membri ai familiei, pe cei care sunt dispăruți și încarcerați" - s-a rugat patriarhul latin de Ierusalim

 


Sursa:vaticannews.va.ro