Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

COMUNICAT: Sesiunea ordinară de toamnă a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice

 
COMUNICAT: Sesiunea ordinară de toamnă a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice
  • 31 Oct 2023
  • 1159

COMUNICAT

Sesiunea ordinară de toamnă a

Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice

Blaj, 30-31 octombrie 2023

 

Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, s-au reunit în sesiune sinodală ordinară în perioada 30-31 octombrie 2023 la Blaj, sub președinția Preafericirii Sale Cardinal Lucian.

Luni, 30 octombrie 2023, începând cu ora 17.00, Episcopii au participat la Conferința „170 de ani de existență a Mitropoliei de Alba Iulia și Făgăraș”, iar în dimineața zilei de 31 octombrie au celebrat Sfânta Liturghie Arhierească la Capela Arhiereilor din Blaj, unde este înmormântat Alexandru Șterca Șuluțiu, primul Mitropolit al Bisericii noastre, alături de alți nouă arhierei ai Blajului.

Cea de-a XVI-a Adunare a Sinodului Episcopilor de la Roma cu tema sinodalității s-a aflat în centrul discuțiilor Episcopilor membri ai Sinodului. Preasfinția Sa Cristian Crișan, în calitate de delegat al Preafericirii Sale a prezentat o sinteză despre lucrările sinodale. Episcopii au aprobat Consiliul director național AGRU; au analizat diferite aspecte ale vieții consacrate și a slujirii clericilor. Pe agenda Sinodului s-au aflat și unele evenimente pentru anul 2024, când este aniversată vizita Papei Francisc la Blaj, respectiv pentru anul 2025, declarat „Anul Cardinal Iuliu Hossu” la nivel național.

Următoarea sesiune sinodală ordinară se va desfășura la Blaj în intervalul 6-7 iunie 2024.

 

Notar

Pr. Liviu UrsuSursa:bisericaromanaunita.ro