Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc invită la o Zi de post și rugăciune pentru pace vineri, 27 octombrie 2023

 
Papa Francisc invită la o Zi de post și rugăciune pentru pace vineri, 27 octombrie 2023
  • 20 Oct 2023
  • 429

La audiența generală de miercuri, 18 octombrie a.c., papa Francisc a lansat un nou apel la pace în Țara Sfântă și a proclamat o Zi de post și rugăciune pe 27 octombrie 2023. Papa a îndemnat să participe la această inițiativă credincioșii catolici, dar și pe cei de alte confesiuni creștine și de alte religii.

Sfântul Părinte a lansat un nou apel la pace în Țara Sfântă, cerând ”să se facă tot ceea ce este posibil pentru a evita o catastrofă umanitară”, și a îndemnat toți oamenii religiilor să țină o Zi de post și rugăciune vineri, 27 octombrie a.c., pentru a implora darul păcii în lumea întreagă. Apelul și inițiativa spirituală au fost prezentate de papa Francisc în cadrul audienței generale de miercuri 18 octombrie a.c., desfășurată în Piața San Pietro din Cetatea Vaticanului. 

Papa Francisc: ”Dragi frați și surori, gândul meu se duce și astăzi în Palestina și în Israel. Este în creștere numărul victimelor, iar situația din Gaza este disperată. Să se facă, vă rog, tot ceea ce este posibil pentru a evita o catastrofă umanitară. Neliniștește posibila lărgire a conflictului într-un timp în care în lume există numeroase fronturi de război deja deschise. Să tacă armele, să se asculte strigătul de pace al celor săraci, al oamenilor și al copiilor! Frați și surori, războiul nu rezolvă nicio problemă, ci seamănă doar moarte și distrugere, mărește ura și înmulțește răzbunarea. Războiul șterge viitorul.

Îndemn credincioșii ca în acest conflict să ia o singură parte, partea păcii. Dar nu prin cuvinte, ci prin rugăciune, cu o dăruire totală. Gândindu-mă la acest fapt, am decis să proclam pentru vineri 27 octombrie o Zi de post și rugăciune, de pocăință, la care îi invit să participe, în felul pe care-l vor considera oportun, pe frații și surorile din diferite confesiuni creștine, pe cei care aparțin altor religii și pe cei cărora le pasă de cauza păcii în lume. În seara aceea, la ora 18.00, în Piața San Pietro, vom trăi în spirit de pocăință o oră de rugăciune pentru a implora darul păcii asupra zilelor noastre, asupra acestei lumi. Cer tuturor Bisericilor locale să participe și să pregătească inițiative asemănătoare care să implice poporul lui Dumnezeu”. 

Inițiativa papei Francisc vine după ce marți, 17 octombrie a.c., Bisericile din Țara Sfântă au ținut o Zi de post și rugăciune pentru pace la Locurile Sfinte.Sursa:vaticannews.va.ro