Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Merită să investești totul în Isus care, odată ce-l întâlnești, îți schimbă viața

 
Merită să investești totul în Isus care, odată ce-l întâlnești, îți schimbă viața
  • 31 Iul 2023
  • 550

Fie ca Preacurata Fecioară Maria să ne ajute să îl căutăm, să îl găsim și să îl îmbrățișăm pe Isus cu toată ființa noastră.

Astfel s-a rugat papa Francisc la finalul alocuțiunii care a însoțit rugăciunea antifonului marian "Angelus", de duminică, 30 iulie, din Piața San Pietro.

Pornind de la evanghelia duminicii a 17-a de peste an, după sfântul Matei, capitolul 13, în care se relatează parabola unui negustor în căutare de mărgăritare prețioase, pontiful s-a oprit asupra gesturilor negustorului care caută, găsește și cumpără mărgăritare, analizându-le din perspectiva relației noastre cu Isus.

Cu referire la primul gest – căutarea – Sfântul Părinte ne-a sugerat să ne întrebăm dacă avem – în căutarea lui Isus – atitudinea unui negustor întreprinzător, "care nu stă locului, ci iese din casă și pornește în căutarea perlei prețioase". Pontiful ne îndeamnă "să nu ne închidem în obișnuință, în mediocritatea celor care se mulțumesc, ci să reînviem dorința (...) să cultivăm visele de bine, să căutăm noutatea Domnului, pentru că Domnul nu este repetitiv, el aduce mereu noutate, noutatea Duhului Sfânt, face mereu noi realitățile vieții (cf. Ap 21,5) ".

Oprindu-se asupra celui de-al doilea gest al negustorului, acela de a găsi, papa Francisc a evidențiat iscusința acestuia,  capacitatea de a recunoaște o perlă de mare valoare cu o privire ageră care știe să găsească, să 'discearnă'. "Și aceasta este o lecție pentru noi: în fiecare zi, acasă, pe stradă, la serviciu, în vacanță, avem ocazia să discernem binele. Și este important să știm să găsim ceea ce contează: să ne antrenăm să recunoaștem pietrele prețioase din viață și să le deosebim de vechituri. Să nu pierdem timpul și libertatea cu lucruri banale, cu distracții care ne lasă goi pe dinăuntru, în timp ce viața ne oferă în fiecare zi perla prețioasă a întâlnirii cu Dumnezeu și cu ceilalți (...)!" – a spus pontiful.

În legătură cu ultimul gest al negustorului care, dându-și seama de valoarea imensă a mărgăritarului, "vinde totul, sacrifică orice bun pentru a o avea", papa Francisc a spus: "Și aceasta este o invitație pentru noi", precizând că este Isus perla prețioasă a vieții, care trebuie căutată și găsită. "Merită să investești totul în El, pentru că, atunci când cineva îl întâlnește pe Cristos, viața i se schimbă".
Pontiful a încheiat îndemnându-ne pe fiecare să spunem, în propria inimă: "Isus, tu ești bunul meu cel mai de preț".


După rugăciunea "Angelus", din Piața San Pietro, papa Francisc a amintit că în data de 30 iulie se marchează două zile mondiale instituite de ONU: Ziua Prieteniei și Ziua împotriva traficului de persoane. "Prima promovează prietenia între popoare și culturi; cea de-a doua combate crima care transformă oamenii în marfă. Traficul de persoane este o realitate teribilă, care afectează prea multe persoane: copii, femei, muncitori..., atâtea persoane exploatate; toți trăiesc în condiții inumane și suferă indiferența și respingerea din partea societății. Există atât de mult trafic de persoane în lumea de astăzi. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe cei care lucrează pentru a lupta împotriva traficului de persoane" – a spus Sfântul Părinte.

Să nu încetăm să ne rugăm pentru Ucraina

"Să nu încetăm să ne rugăm pentru Ucraina chinuită, unde războiul distruge totul, chiar și grânele. Aceasta este o ofensă gravă adusă lui Dumnezeu, deoarece grânele sunt darul Său pentru a hrăni omenirea; iar strigătul a milioane de frați și surori care suferă de foame se ridică până la Cer. Fac apel la frații mei, la autoritățile Federației Ruse, ca inițiativa de la Marea Neagră să fie restabilită, iar cerealele să fie transportate în siguranță" – a cerut pontiful, într-un însuflețit apel pentru pace în Ucraina.

Patru ani de la explozia devastatoare din portul Beirut

Papa Francisc a amintit, totodată, că anul acesta, în data de 4 august,  se împlinesc trei ani de la explozia devastatoare din portul Beirut. "Îmi reînnoiesc rugăciunile pentru victime și familiile acestora, care caută adevărul și dreptatea, și sper ca această criză complexă din Liban să găsească o soluție demnă de istoria și valorile acestui popor. Să nu uităm că Libanul este, de asemenea, un mesaj" – a spus pontiful.

Însoțiți-mă cu rugăciunile la ZMT din Portugalia!

"Vă rog să mă însoțiți cu rugăciunile voastre în călătoria mea în Portugalia, pe care o voi face începând de miercurea viitoare, cu ocazia Zilei Mondiale a Tinerilor. Atât de mulți tineri, de pe toate continentele, vor trăi bucuria întâlnirii cu Dumnezeu și cu frații și surorile lor, călăuziți de Fecioara Maria, care, după vestire, 's-a ridicat și a plecat în grabă' (Lc 1,39). Ei, stea strălucitoare a parcursului creștin, atât de venerată în Portugalia, îi încredințez pe pelerinii la Ziua Mondială a Tinerilor și pe tinerii din Întreaga lume" – a mai spus papa Francisc după rugăciunea antifonului marian "Îngerul Domnului", de duminică, 30 iulie a.c..Sursa:vaticannews.va.ro