Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un nou prefect la Dicasterul pentru doctrina credinței

 
Un nou prefect la Dicasterul pentru doctrina credinței
  • 02 Iul 2023
  • 590

Sfântul Părinte a mulțumit cardinalului iezuit spaniol Luis Francisc Ladaria Ferrer, S.I., la încheierea mandatului său de prefect al Departamentului pentru doctrina credinței, precum și al mandatului de președinte al Comisiei pontificale biblice și al Comisiei teologice internaționale, și l-a chemat să-i urmeze în aceleași funcții pe arhiepiscopul de La Plata, în Argentina, mons. Víctor Manuel Fernández.

Numirea noului prefect, care își va începe mandatul la jumătatea lunii septembrie a anului curent, a fost comunicată de Sala de presă a Sfântului Scaun sâmbătă, 1 iulie.

Născut în 1962 în Argentina și sfințit preot în 1986, mons. Víctor Manuel Fernández este licențiat în teologie biblică la Universitatea pontificală ”Gregoriana” din Roma și doctor în teologie al Facultății de teologie din Buenos Aires. A fost paroh în dieceza de Córdoba, unde a fondat și a condus ca director Institutul de formare a laicilor și Centrul de formare a învățătorilor ”Isus Bunul Păstor”. Formator în seminarul diecezan, a fost director pentru ecumenism și director pentru cateheză. A luat parte la a V-a Conferință a episcopilor latino-americani din 2007, de la Aparecida, și a contribuit la redactarea documentului final. Decan al Facultății de teologie al Universității pontificale catolice din Argentina și președinte al Societății teologice argentiniene, între 2009-2018 a fost rector al Universității pontificale catolice argentiniene.

Pe 13 mai 2013 a fost numit de papa Francisc arhiepiscop. A participat la adunările sinodale din 2014 și 2015 despre familie, în cadrul cărora a făcut parte din grupurile de redactare a respectivelor documente finale. În cadrul adunării Conferinței episcopale argentiniene din 2017 a fost ales în funcția de președinte al Comisiei episcopale pentru credință și cultură (Comisia doctrinară). În luna iunie a anului 2018 a asumat conducerea arhiepiscopiei de La Plata. A fost membru al Consiliului pontifical al culturii și consultor al Congregației pentru educația catolică, iar în prezent este membru al Departamentului pentru cultură și educație.

A publicat peste 300 de cărți și articole științifice, unele fiind traduse în alte limbi, care exprimă o importantă bază biblică și un efort constant de dialog între teologie și cultură, misiunea evanghelizatoare, spiritualitatea și chestiunile sociale.

Într-o scrisoare transmisă cu această ocazie monseniorului Víctor Manuel Fernández, papa Francisc afirmă că se așteaptă ca noul prefect să-și îndeplinească mandatul de o manieră foarte diferită față de alte timpuri, în care departamentul pe care i l-a încredințat a ajuns să folosească metode imorale și să persecute eventualele erori doctrinare mai mult decât să promoveze cunoașterea teologică.Sursa:vaticannews.va.ro