Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO/VIDEO: Tabăra Muzicală „Pe Aripile Muzicii” la Cluj-Napoca

 
FOTO/VIDEO: Tabăra Muzicală „Pe Aripile Muzicii” la Cluj-Napoca
  • 01 Iul 2023
  • 861

Tabăra Muzicală „Pe Aripile Muzicii” la Cluj: prietenie, bucurie și expresie a talentului copiilor

• Concert de muzică de film în ultima zi a taberei

ALBUM FOTO

Copiii participanți la Tabăra Muzicală „Pe Aripile Muzicii” au fost marile vedete ale unui mult apreciat Concert, care a avut loc cu sala plină în Aula „Cardinal Iuliu Hossu” a Catedralei din Piața Cipariu, în după-amiaza de vineri 30 iunie 2023, la încheierea ediției a VII-a a taberei. 

Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla a participat la bucuria acestor momente împreună cu pr. Mircea Marțian, protopop de Cluj I. În public s-au remarcat și alți preoți, persoane consacrate, alături de iubitorii de muzică și de părinți, sau bunici, ai micilor protagoniști. 

Tabăra Muzicală „Pe Aripile Muzicii” este organizată vară de vară la Cluj-Napoca prin implicarea Asociației „Voci Angelice” - din care fac parte, în majoritate, coriștii din Corul „Angeli” al Catedralei episcopale clujene -, în colaborare cu Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu”. Programul din perioada 26-30 iunie 2023, care a cuprins ateliere pe instrumente, ansamble corale, cor, dans, i-a condus pe copii în universul minunat al muzicii de film, tema actualei ediții. 

Sora Lucia Bumb OSBM, profesoară de muzică la Liceul Greco-Catolic și membră a Asociației „Voci Angelice”, a prezentat fiecare moment muzical al serii. A explicat: „Concertul din această după-amiază este rodul a patru zile de învățare, în cea de-a cincea derulându-se doar repetițiile generale. Așadar, este de lăudat efortul depus de copii și profesori ca într-un timp așa de scurt să vă poată oferi un concert reușit.”

Primul moment muzical a avut ca partitură o melodie din coloana sonoră a unui film care a primit premiul Oscar în anul 1966, este vorba despre filmul „Sunetul Muzicii”, o ecranizare după musical-ul cu același nume: copiii au interpretat melodia „DO-RE-MI”, dirijor prof. Laura Călina, aranjament orchestral, prof. Anamaria Meza.

Video (în curând): 

În continuare, corul taberei a interpretat o rugăciune muzicală, „Să fim aștri”, muzică și text: Oana Onișor.

Video (în curând):

Călătoria muzicală a continuat cu 3 aranjamente pentru cor, pe 3 voci, dintr-o serie de două filme din anii 1992-1993, care au primit două nominalizări la Globurile de Aur pentru cel mai bun film și cea mai bună actriță într-o comedie, pentru actrița Whoopi Goldberg în filmul „Sister Act”. Copiii au interpretat: „Hail Holy Queen”; „Oh, happy day”; „I will follow Him”. Dirijor: prof. Angela David, la pian: prof. Monica Răfan.

Video (în curând): 

La final, sub îndrumarea prof. Zita, copiii au dansat pe melodii din filmele: „High School Musical”, „The Peanuts” și „Aladin”. 

Video (în curând):

A urmat exprimarea recunoștinței, în primul rând față de cei care au făcut posibilă tabăra. Preasfinția Sa Claudiu a oferit câte o diplomă prof. dr. Simona Gruian, director al Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu”, în a cărui incintă s-a desfășurat tabăra și membrilor Asociației „Voci Angelice”, cei care s-au implicat în coordonarea întregului program. S-au adus apoi mulțumiri, părinților celor mici, sponsorilor, precum și pr. Mircea Marțian care a mijlocit găzduirea Concertului.

Fiecăruia dintre copiii care au luat parte la zilele de bucurie și cântec, dar și de studiu al artei muzicale, prof. director Simona Gruian i-a oferit, din partea organizatorilor, câte o diplomă de participare.

Preasfinția Sa Claudiu, i-a felicitat la încheiere pe cei mici, dar și pe organizatori, pentru această „surpriză foarte plăcută” - spectacolul pe care l-au pregătit „minunat” într-un timp atât de scurt. „Cred că e un lucru extrem de important”, a spus, „ca tinerii și copiii să petreacă timp împreună, așa cum e normal pentru vârsta lor”, și, lăsând pentru un timp telefoanele mobile și toate mijloacele digitale, să le fie create - de către instituțiile de învățământ, de părinți, de Biserică, „spații de întâlnire, timp în care să vorbească, să-și pună împreună talentele, să învețe cum să facă o echipă și să lege prietenii”.

Pe aripile muzicii, cu noile lor aptitudini și cunoștințe muzicale însușite cu bucurie, copiii, majoritatea din Cluj-Napoca, dar și din alte localități, însoțiți de familiile lor, au plecat apoi spre Vacanța Mare.



Sursa:eparhiaclujgherla.ro