Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Consiliul cardinalilor: Curiile diecezane și ”Praedicate Evangelium”

 
Consiliul cardinalilor: Curiile diecezane și ”Praedicate Evangelium”
  • 28 Iun 2023
  • 657

S-a reunit în zilele 26 și 27 iunie a.c., în Cetatea Vaticanului, Consiliul cardinalilor, înființat de papa Francisc în 2013 pentru a-l ajuta în proiectul de reformă a Curiei Romane și în misiunea de a conduce Biserica universală. Au luat parte la lucrările reuniunii, alături de Sfântul Părinte, toți cardinalii care fac parte din Consiliu și secretarul acestuia.

În cadrul lucrărilor, aflăm dintr-un comunicat al Sălii de presă a Sfântului Scaun, participanții l-au invitat pe cardinalul Gianfranco Ghirlanda pentru a face ”primii pași în reflecția comună despre implementarea spiritului, principiilor și criteriilor constituției apostolice Praedicate Evangelium în curiile diecezane.

S-a adus, de asemenea, în discuție tema sinodalității, cu referință la sinodul în curs de desfășurare, cu o aducere la zi a etapelor din aceste ultime luni prezentată de cardinalul Mario Grech în vederea adunării sinodale din octombrie.

Cardinalul O’Malley a prezentat o informare cu privire la recenta adunare plenară a Comisiei pentru ocrotirea minorilor, desfășurată în luna mai, și la activitatea Comisiei pentru actualizarea regulamentelor și practicilor din toată Biserica astfel încât mecanismele de protecție a minorilor să fie eficace în orice dieceză. Actualul conflict din Ucraina a fost, de asemenea, în centrul reflecțiilor. Următoarea sesiune [a Consiliului cardinalilor] va avea loc în luna decembrie a anului curent”, se precizează la finalul comunicatului.Sursa:vaticannews.va.ro