Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Momente de elevație spirituală și artistică în Parohia Greco-Catolică Română din Paris

 
Momente de elevație spirituală și artistică în Parohia Greco-Catolică Română din Paris
  • 01 Iun 2023
  • 843

Misiunea Greco-Catolica Română de la Paris a organizat sâmbătă 27 mai o seară de pregătire spirituală în ajunul sărbătorii Pogorârii Sfântului Spirit (Rusaliile) după Calendarul Gregorian.

Vecernia Rusaliilor, celebrată de Pr. Alin Cîndea, vicar, și de Pr. Mihai Marina, paroh, a fost urmată de un moment artistic, un recital vocal și instrumental oferit de două tinere artiste românce, Anca Cecilia Dumea și Teodora Chirică. 

Anca Cecilia Dumea, soprană, a absolvit recent studiile doctorale în cadrul Universității Naționale de Muzică din București. Actualmente profesor la Colegiul Național de Muzică din București, desfășoară și o bogată activitate activitate artistică, susținând concerte în România, dar și în Germania, Italia, Franța. Face parte din trio-ul “Voix céleste”, formație camerală de voce și orgă, alături de care susține concerte de muzică sacră. 

Teodora Chirică, pianistă, este doctorand în cadrul Universității Naționale de Muzică din București. Pe lângă activitatea de profesor, desfășoară și o activitate concertistică pe plan național și internațional.

Tinerele artiste, laureate a numeroase concursuri naționale și internaționale, formează din 2018 un duo prezent în viața muzicalăProgramul recitalului oferit credincioșilor Parohiei Greco-Catolice Române din Paris, alcătuit din celebre piese religioase, a cuprins lucrări de J S Bach, Antonio Vivaldi, Luigi Cherubini, Charles Gounod, Gabriel Fauré, Franz Schubert, Francesco Durante si Mathilde Marchesi, precum si înălțatorul Tatăl Nostru de Anton Pann. 

Momente de mare artă care au sublimat profunda elevație spirituală și artistică a acestei seri. 


 

Ileana Verzea