Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Video: Intenția de rugăciune a Sfântului Părinte pentru luna mai 2023

 
Video: Intenția de rugăciune a Sfântului Părinte pentru luna mai 2023
  • 04 Mai 2023
  • 654

”Mișcările bisericești sunt o adevărată bogăție pentru întreaga Biserică”, afirmă papa Francisc în mesajul video care însoțește intenția de rugăciune a lunii mai a anului curent. Papa evidențiază importanța mișcărilor bisericești, prin capacitatea lor de dialog și de slujire a Evangheliei, dar atrage atenția, în același timp, asupra unui pericol frecvent, care poate fi evitat printr-o mai mare docilitate față de îndemnurile Spiritului Sfânt.

Vă oferim aici, în traducerea noastră de lucru, mesajul papei Francisc care însoțește intenția de rugăciune a lunii curente.

Papa Francisc: ”Mișcările bisericești sunt un dar, o bogăție a Bisericii. Aceasta sunteți voi! Mișcările reînnoiesc Biserica prin capacitatea de dialog în slujirea misiunii de evanghelizare. Ele redescoperă zi de zi, în carisma lor, noi forme de a arăta fascinația și noutatea Evangheliei. Cum fac aceasta? Vorbind limbi diverse – apar diferite, însă creativitatea creează aceste diferențe – dar înțelegându-se mereu și făcându-se înțelese. Și lucrând în serviciul episcopilor și al parohiilor pentru a evita orice tentație de repliere asupra lor, pentru că acesta poate fi pericolul, nu?

Rămâneți mereu în mișcare, răspunzând la impulsul Spiritului Sfânt, la provocări, la schimbările lumii de astăzi. Păstrați-vă în armonia Bisericii, pentru că armonia este un dar al Spiritului Sfânt.

Să ne rugăm pentru ca mișcările și grupurile bisericești să redescopere zi de zi misiunea lor, o misiune de evanghelizare, punând carismele lor în serviciul necesităților lumii. În serviciu”.Sursa:vaticannews.va.ro