Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc cere rugăciuni pentru călătoria sa apostolică în Ungaria

 
Papa Francisc cere rugăciuni pentru călătoria sa apostolică în Ungaria
  • 26 Apr 2023
  • 622

O călătorie pentru a îmbrățișa din nou o Biserică și un popor, dar și una în centrul Europei, asupra căreia se abat vânturile reci ale războiului. Papa Francisc a cerut recent credincioșilor să se roage pentru reușita călătoriei apostolice pe care o efectuează în Ungaria în zilele 28-30 aprilie 2023, sub genericul ”Cristos este viitorul nostru”.

La rugăciunea ”Regina Coeli” de duminică, papa Francisc a amintit că vinerea viitoare, 28 aprilie a.c., merge pentru trei zile la Budapesta, în Ungaria, pentru ”a completa” călătoria efectuată în 2021 cu ocazia Congresului euharistic internațional.

”Va fi o ocazie de a îmbrățișa din nou o Biserică și un popor atât de dragi”, a spus Sfântul Părinte. ”Va fi, totodată, o călătorie în centrul Europei, asupra căreia continuă să se abată vânturile reci ale războiului, în timp ce mutarea atâtor persoane pune pe ordinea zilei chestiuni umanitare urgente. Dar acum doresc să mă adresez cu afecțiune către voi, frați și surori ungari, așteptând să vă vizitez ca pelerin, prieten și frate al tuturor și să mă întâlnesc, printre alții, cu autoritățile voastre, cu episcopii, preoții și persoanele consacrate, cu tinerii, studenții și cu cei săraci. Știu că pregătiți multă generozitate venirea mea și vă mulțumesc din inimă pentru aceasta. Tuturor le cer să mă însoțească cu rugăciunea în această călătorie. Și să nu uităm de frații și surorile noastre ucraineni, afectați în continuare de acest război”.

***


Cuvintele ”Cristos este viitorul nostru” reprezintă motto-ul călătoriei apostolice pe care papa Francisc o efectuează în Ungaria în zilele 28-30 aprilie 2023. Logo-ul acestei călătorii apostolice are ca element Podul cu Lanțuri din Budapesta, cel mai vechi pod ungar de peste Dunăre. Simbol al capitalei și al țării, podul a fost construit la început pentru a uni orașele Buda și Pest. Imaginea simbolică își propune să sugereze preocuparea pe care Sfântul Părinte a exprimat-o în repetate rânduri cu privire la importanța construirii de punți între oameni. Pe cei doi piloni ai podului din emblema călătoriei se întâlnesc culorile galben și alb, ale Sfântului Scaun, cu tricolorul ungar în roșu, alb și verde.

Logo-ul este delimitat de un cerc care simbolizează Sacramentul Euharistiei, dar și lumea răscumpărată de Cristos. Pe partea stângă a cercului se află o cruce, care amintește de discursul pe care papa Francisc l-a prezentat la Budapesta în 12 septembrie 2021, când își exprima speranța ca crucea să devină o punte între trecut și viitor. Pe partea dreaptă a cercului se pot citi, în limba maghiară, motto-ul călătoriei – ”Cristos este viitorul nostru” – și cuvintele: ”Papa Francisc în Ungaria”, însoțite de data așteptatului eveniment pentru țara vecină: 28-30 aprilie 2023.

Vizita de trei zile a papei Francisc în Ungaria reprezintă a 41-a călătorie apostolică a pontificatului, precedenta fiind efectuată în zilele 31 ianuarie – 5 februarie a.c. pe ”Continentul speranței”, mai precis în R. D. Congo și Sudanul de Sud. De remarcat că, la fel ca în aceste două țări, agenda călătoriei apostolice în Ungaria cuprinde evenimente care au loc doar în capitala țării.Sursa:vaticannews.va.ro