Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

La Papa Francisc, nunțiul apostolic în România și R. Moldova, mons. Miguel Maury Buendía

 
La Papa Francisc, nunțiul apostolic în România și R. Moldova, mons. Miguel Maury Buendía
  • 20 Mar 2023
  • 629

Luni, 20 martie 2023, Suveranul Pontif l-a primit în audiență pe nunțiul apostolic în România și R. Moldova, arhiepiscopul titular Miguel Maury Buendia.

Suveranul Pontif l-a primit azi în audiență pe nunțiul apostolic în România și Republica Moldova, arhiepiscopul titular de Italica, mons. Miguel Maury Buendía.

Prelatul spaniol s-a născut la Madrid în 1955 și a fost sfințit preot în 1980. După o lungă experiență diplomatică, arhiepiscopul Buendía a fost numit de papa Francisc, în 5 decembrie 2015, nunțiu apostolic la București, iar în 25 ianuarie 2016, nunțiu apostolic la Chișinău.

În 22 decembrie 2020, nunțiul apostolic la București a fost decorat de președintele României Klaus Werner Iohannis cu ordinul național ”Serviciul credincios” în grad de ”Mare Cruce”, pentru contribuția deosebită avută la dezvoltarea și aprofundarea relațiilor pe multiple planuri dintre România și Sfântul Scaun, pentru susținerea dialogului interconfesional și pentru contribuția semnificativă la realizarea vizitei apostolice a papei Francisc în România (31 mai – 2 iunie 2019).

 

 Sursa:vaticannews.va.ro